La natació d’elit espanyola fa estada d’un mes al Pas de la Casa

Els esportistes han destacat la importància de poder fer una concentració d’aquestes característiques i han agraït les facilitats del centre esportiu comunal per l'organització, la tranquil·litat i la qualitat de les instal·lacions

La Federació Espanyola de natació a les instal·lacions del Pas de la Casa
La Federació Espanyola de natació a les instal·lacions del Pas de la Casa COMÚ D'ENCAMP

La Federació Espanyola de natació ha començat una estada d'un mes al Pas de la Casa per preparar-se, entre altres competicions, pels pròxims jocs olímpics. La setmana passada van estar concentrats els nedadors i nedadores de la categoria junior i, des de diumenge i fins al 18 de novembre, hi seran els de la categoria absoluta, entre els quals els destaquen Jessica Vall, Joan Lluís Pons, África Zamorana i Albert Escrits (tres d'ells olímpics a Rio de Janeiro).

El conseller de Joventut i Esports del Comú d'Encamp, Xavier Fernàndez, i el secretari d'Estat d'Esports, Justo Ruiz han fet una visita conjunta a la delegació espanyola, dirigida per Jordi Jou, per conèixer l'experiència de la concentració en alçada que estan duent a terme els esportistes al Pas de la Casa, on una vegada més, referents de l'esport espanyol han confiat amb les instal·lacions de la parròquia encampadana com a destinació esportiva per estades d’elit.

Jéssica Vall serà una de les participants en la concentració al Pas de la Casa.

Relacionat

Els millors nedadors espanyols faran una concentració d’un mes al Pas de la Casa

Xavier Fernàndez ha explicat que “aquestes concentracions són el resultat d'una feina que s'està fent des del comú, entrant en contacte amb federacions i equips per aprofitar i donar rèdit a unes instal·lacions a més de 2000 metres d’altitud que són atractives pels esportistes d’elit”, i a afegit que “ha estat un any difícil, i hem hagut de treballar molt però hem tingut estades i encara se'n preveu alguna més fins a final d’any. Hem hagut de reinventar-nos, però podem estar contents del resultat i ja posats amb la mirada en el pròxim any, tenint en compte que és disputaran jocs olímpics”.

Per la seva part, Justo Ruiz ha explicat que aquestes estades són una demostració més de la capacitat que té Andorra per atreure esportistes de primer nivell i que “cal posicionar-nos, estic convençut que encara millorant més les instal·lacions podem ser referència a escala europea i mundial com un destí esportiu molt atractiu”.

Enguany estaven previstes un total de 43 estades o esdeveniments esportius de diverses disciplines si no hi hagués hagut la pandèmia.

Els esportistes, Jessica Vall i Joan Lluís Pons, i l’entrenador, Jordi Jou han destacat la importància de poder fer una concentració d'aquestes característiques, on l'altura els dóna un plus en els seus entrenaments i han agraït les facilitats del centre esportiu comunal per l'organització, la tranquil·litat i la qualitat de les instal·lacions.

Enguany estaven previstes un total de 43 estades o esdeveniments esportius de diverses disciplines si no hi hagués hagut la pandèmia. Tot i això, en l'àmbit de la natació, durant el 2020 s'hauran acollit estades professionals de la Federació Espanyola de Natació, del Club Natació Barcelona, la Federació Andorrana de Natació, el Club Natación Tenis Elche i el Club Natació Sant Andreu junior. En altres disciplines s'han rebut als equips del Barça d'Handbol, el Barça d'hoquei, el Barça de bàsquet, el Mora Banc Andorra i Industrias Santa Coloma, entre altres.

Comentaris

Trending