El MoraBanc preveu fer les paus aquesta temporada i treballa per fer créixer el pressupost

El club viatjarà el curs que ve amb un Irizar I8 després d’un acord tancat amb Montmantell per als propers cinc anys

Pilar Buscall i Gorka Aixàs a la seu de Montmantell.
Pilar Buscall i Gorka Aixàs a la seu de Montmantell. Toni Solanelles

El MoraBanc Andorra preveu tancar la temporada a nivell financer “sense pèrdues” i està treballant per “poder créixer” a tots nivells però també pressupostàriament el proper curs. Així ho ha indicat el president del club, Gorka Aixàs, durant la presentació d’un acord per cinc anys amb l’empresa Montmantell que farà que el primer equip de l’entitat, el professional de la Lliga ACB, viatgi amb un autocar de primeríssim nivell, un Irizar I8.

L’entitat espera poder mantenir si no ampliar alguns dels contractes i patrocinis que té. En aquest sentit, el club espera seguir comptant amb el suport financer d’Andorra Turisme. En tot cas, “tothom ha mantingut els seus compromisos” i el MoraBanc s’ha posat ara a treballar en el disseny del pressupost per a la temporada que ve amb una intenció de créixer una mica més però des de la prudència després d’uns mesos complicats de forma general però amb una “revifada del retorn” que “ens permetrà tancar l’exercici bé, sense pèrdues”.

Aixàs s’ha mostrat prudent en tots els aspectes. El president del MoraBanc s’ha referit a la possibilitat que es pugui o no començar la propera temporada amb públic a les grades -“estem preparats per als tres escenaris: sense públic, amb restriccions en l’aforament o sense restriccions”- en una decisió última que dependrà de l’autoritat sanitària. També ha refermat Aixàs la col·lisió d’interessos que hi ha en la composició del nombre d’equips que finalment juguin la lliga.

Aixàs assegura que "la idea" és poder retenir la major part de la plantilla ja que "no pensem que hi hagi d'haver molts canvis"; fins al 7 de juliol s'espera la decisió de Moussa Diagne, que podria tenir pretendents

Els actuals integrants de l’ACB voldrien que continués amb els 18 participants. Els dos equips amb drets esportius per pujar des de la LEB Or voldrien, és clar, que s’ampliés a vint. El debat està servit i “hi ha una col·lisió d’interessos que no encaixen” i que “en algun moment hauran d’encaixar”. Gorka Aixàs també ha assegurat que “la idea” és poder retenir la major part de la plantilla. “No pensem que hi hagi d’haver molts canvis”, però fins que no estigui tot aclarit, tot estarà en l’aire.

Com ho podria estar el pivot senegalès Moussa Diagne, que té fins al 7 de juliol per respondre si continua o no al club, amb el qual té contracte.”Ell està content aquí” tot i que “ha estat un any difícil” per les moltes lesions que ha patit. “És el nostre millor jugador però té una clàusula de sortida que per a un club gran és assumible”, ha remarcat el president del MoraBanc Andorra, que ja té confirmades les baixes dels dos Dejan: Todorovic i Musli.

Tot plegat s’ha comentat en el marc d’una compareixença amb la gerent de la firma Montmantell, Pilar Buscall, per presentar l’acord de suport logístic en matèria de transport per a tot el club, amb prioritat per al primer equip, amb l’adquisició per part de Montmantell d’un vehicle Irizar I8, del millor que hi ha actualment al mercat que permetrà a l’equip, segons Aixàs, viatjar “força millor del que viatjàvem fins ara”. Segons Buscall, el vehicle triat i que s’adaptarà a les necessitats de l’equip està “pensat per viatjar”.

26205139433 80aa4c87f4 o
Un Irizar I8.

Buscall ha assegurat que molt probablement el MoraBanc tindrà el millor vehicle de la competició tenint en compte que no hi ha cap equip que necessiti tantes hores de viatge per carretera abans d’arribar a un aeroport. L’autocar, de 15 metres, encara s’està produint. La pandèmia ha endarrerit els terminis de lliurament. El MoraBanc va posar unes exigències tècniques que l’anterior proveïdor dels serveis de transport, Nadal-Julià, va declinar oferir per ser-li inassumible.

Nadal-Julià deixa el servei després de vint anys en no poder assumir les necessitats-exigències del club, que ha trobat en Montmantell el suport logístic i l'empresa disposada a fer "una inversió molt important"

La gerència de Montmantell, que és de domini públic que no passa pel moment més bo de la seva història malgrat no tractar aquesta qüestió en la compareixença, ha reconegut que es tracta d’una “inversió molt important” sobre la qual només poden sortir els números a partir d’un contracte llarg com el que s’ha establert, de cinc anys. “És una aposta de futur”, ha admès Buscall, que ha assegurat que “de moment” no es compta amb suport de cap companyia estrangera. “Som l’única empresa del país (de transport de viatgers) 100% andorrana.”

Buscall ha explicat que el vehicle escollit facilita als jugadors poder anar pràcticament estirats, amb llum tènue. Ells podran veure l'exterior però, en canvi, des de fora no es veurà l'interior. Hi haurà una filera d'un sol seient i una altra filera de dos seients. A la part inicial del vehicle hi haurà taules perquè l'equip tècnic pugui treballar. Unes taules que són desmuntables. Hi haurà bany i refrigerador. I fins i tot una nevera exterior.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending