Un MoraBanc molt espès debuta amb derrota a l'Eurocup

El Mònaco s'adapta millor a un partit sense ritme i amb múltiples interrupcions i s'imposa clarament en el tram final

Tunde entra a cistella durant un partit.
Tunde entra a cistella durant un partit. MARTIN IMATGE

El MoraBanc ha perdut amb l'AS Mònaco (76-82) en el primer partit de la lligueta del grup C de l'Eurocup. L'equip de Ibon Navarro ha estat molt espès, especialment en els últims minuts davant d'un rival que tampoc ha fet res de l'altre món i amb un arbitratge molt dolent que ha perjudicat els dos equips. El pròxim partit del MoraBanc serà dissabte (20. 45 h)  a la Lliga ACB-Endesa contra el Joventut de Badalona.

L'enfrontament entre el MoraBanc i el Mònaco havia de desnivellar el balanç dels enfrontaments dels dos equips a l'Eurocup  amb dues victòries per cada equip. La manca d'intensitat i les errades han marcat els primers minuts. L'únic que ha estat encertat ha estat Dime, autor de 9 dels 16 punts andorrans. Els percentatges eren horrorosos amb un 3 de 13 de tirs de dos i el MoraBanc que va fallar tres tirs consecutius. El domini local a sota dels taulers amb Tunde agafant el relleu de Dime, amb uns minuts de descans a la banqueta, i dos triples de Paulí i de Clevin Hannah han ampliat la diferència pel MoraBanc (27-18).

Ibon Navarro ha anat movent constantment la banqueta per fer un cinc competitiu i amb més encert perquè el percentatge de tirs de 2 continuava sent molt fluix (7 de 21). Els dos equips estaven molt espesos i ho va demostrar Kloof en una jugada gairebé còmica al segon quart quan va acabar tocant la pilota amb el peu en un contraatac. Avorriment i ensopiment per un partit sense ritme. Poc joc i gens de ritme. I el Mònaco sense fer cap cosa de l'altre món es mantenien en el partit.

Tan estranys eren aquells minuts que fins i tot van anotar triples Kloof, en dues ocasions, i Nacho Llovet per obrir un nou marge en el marcador (38-28). Val a dir que aquest Mònaco no tenia la qualitat del que va visitar Andorra la temporada passada. Als últims minuts del segon quart, el MoraBanc va tenir més encert, la qual cosa ha tingut incidència en el marcador. De l'empat a 14 del primer quart s'ha passat a un 41-43, unes xifres ja més normals.

El desconcert i les constants aturades del partit per personals o per consultes arbitrals beneficiaven el Mònaco

L'equip andorrà es mostrava més rodat, tot i les baixes de Sy i Palsson, mentre que el Mònaco, que encara està en pretemporada, acusava la manca de partits. A la represa, un parcial de 0-8 posava els monegascos al davant en el marcador (41-42) en uns minuts de confusió per les errades arbitrals. El desconcert i les constants aturades del partit per personals o per consultes arbitrals beneficiaven el Mònaco, aprofitant que el MoraBanc no tancava bé el rebot i permetia segones i terceres jugades. Jelinek tallava la monotonia amb un triple per empatar a 46.Tornava Hannah a la pista per mirar de posar ordre en el joc andorrà i també Dime per assegurar els rebots, que en aquell moment era la clau d'un partit equilibrat amb 58-59 al final del tercer quart. Durant els 10 minuts, el Mònaco havia anotat 25 punts, la qual cosa demostra les facilitats donades pel MoraBanc en defensa, i sobretot els rebots no capturats en defensa..

Dime es carregava amb la quarta personal a l'inici del darrer quart (62-61) però una antiesportiva del Mònaco i un triple de Clevin Hannah semblaven posar el partit de cara en un minut i mig (67-61) però encara trigarien menys els visitants (40 segons) en fer cinc punts aprofitant les facilitats defensives. Marcus Knight portava de corcoll Senglin i Hannah i, en atac, Llovet ho provava amb triples. Les múltiples interrupcions, per consultes a l''instant replay' dels àrbitres havien convertit el partit en un duel de desgast. Els hi queien dues faltes personals inexistents a Knight i a Llovet. El marcador no es movia amb dos equips amb un desencert que va tancar Dee Bost amb un triple (67-70).

Ibon Navarro donava entrada a Hannah i a Jelinek a dos minuts pel final amb el Mònaco quatre punts per davant que serien set amb un nou triple de Dee Bost., un base nord-americà amb passaport búlgar que deixaria el partit sentenciat amb un altre llançament de tres.

BC MORABANC ANDORRA (78): Hannan (14), Senglin (5), Tyson Pérez (10), Kloof (8), Tunde (5), Jelinek (6), Dime (13), Paulí (7), Llovet (3) i García (5). 9 de 11 tirs lliures; 14 de 37 llançaments de dos; 13 de 28 triples.

AS MÒNACO (82):  Knight (9), Dee Bost (21), N'Doye (7), Carrington (14), Yeguete (4), O'Brien (4), Lessort (8), Saunders (2), Willis (11) i Inglis (2). 20 de 11 tirs lliures; 22 de 35 llançaments de dos; 6 de 22 triples.

Àrbitres: Christodoulou, Javor i Rossi.

Parcials: 14-14; 27-20; 17-25; 18-23 (76-82).