El MoraBanc fa patir a un Barça que només pot imposar-se en els darrers minuts

El marcador final (63-79) no resumeix el que ha estat un duel equilibrat amb un equip tricolor molt lluitador i un Hannah excel·lent

Hannah entra a cistella en el partit d'aquest diumenge.
Hannah entra a cistella en el partit d'aquest diumenge. ACB PHOTO

El MoraBanc ha perdut amb el Barça després de plantar cara fins als últims minuts amb un marcador final que no és un resum del partit (63-79). Els homes d'Ibon Navarro han fet un tercer quart excel·lent deixant als blaugrana amb només 10 punts, i han lluitat fins a l'extenuació.

El MoraBanc és aquesta temporada una aplicació esportiva del mite de Sísif. Cada dia partit puja al cim de la muntanya amb la gran roca que espera arribar-hi i quedar-s’hi. Però en arribar la pedra torna a relliscar al lloc d’origen. Experimenta l'alegria durant un breu instant. Contra el Barça li ha costat tres minuts fer els primers punts. Els blaugrana que de recursos en tenen molts, com la butxaca màgica de Doraemon, han començat amb la segona unitat que ha funcionat com la titular amb quatre assistències de Westermann i tres triples de Bolmaro però allà estava la capacitat de lluita del MoraBanc.

Els onze punts sense cap errada en els tirs de Clevin Hannah i un parcial de 9-2 (20-21) complicaven la vida al Barça i demostraven que els homes de Ibon Navarro, malgrat l'aturada pel coronavirus i les baixes estaven disposats a vendre cara la seva pell. Fins al punt que Jasikevičius havia de posar en pista a dos grans defensors com Hanga i Oriola. A l'altra banqueta, Navarro havia de fer constants rotacions donant entrada a Albert Pons, enfrontant-se a tota una llegenda del bàsquet com Pau Gasol.

El Barça ha apostat per posar homes alts en pista i aquest aspecte ha desequilibrat el marcador  (31-42) per la diferència en els rebots (7-15). Bolmaro, un candidat a acabar a la NBA continuava fent de les seves (15 punts)  i el parcial era de 2-12. El MoraBanc a manca de dos minuts per la mitja part només havia anotat vuit punts però malgrat això ha tancat la primera part amb opcions (37-44).ip a l'esquena (57-64) la qual cosa ha obligat Ibon Navarro a demanar temps mort per parar el joc.

Hannah mantenia al seu equip en el partit amb les seves assistències i la direcció de joc

El segon temps s'iniciava amb un triple de Gasol i després amb un 2+1 (39-50) amb la tercera personal de Bolmaro que continuava trencant la defensa tricolor amb la seva verticalitat. Hannah mantenia al seu equip en el partit amb les seves assistències i la direcció de joc (51-52) amb un parcial de 10-0. Ha perdut el MoraBanc sis ocasions de posar-se per davant en el marcador. Els blaugrana tenien menys efectivitat en atac i perdien pilotes clares. El parcial era de 14-0 i els visitants només havien anotat tres cistelles en joc, dues de Pau Gasol per acabar el tercer quart amb només 10 punts. El partit estava totalment obert. Els visitants ha apretat en defensa i Bolmaro s'ha posat l'equip a l'esquena (57-64) la qual cosa ha obligat Ibon Navarro a demanar temps mort per aturar el joc.

El cansament ha començat a passar factura als tricolors. Una dubtosa falta en atac de Kulvietis ha tallat la reacció del MoraBanc mentre que Gasol continuava sumat i assumint responsabiltats (63-70) i un triple de Juric ha deixat el partit vist per sentència. El Barça, un dels millors equips d'Europa, ha patit per guanyar a Andorra i els locals, com sempre, han tornat a patir la versió en el bàsquet del mite de Sísif. Quan estaven acaronant l'èpica, la pedra ha tornat a rodolar cap al punt de partida.

BC MoraBanc Andorra: 63 (23+14+18+8): Sergi García (6), Senglin (8), Albert Pons (-), Oriol Paulí (13) i 'Tunde' (7) -cinquè inicial-, Hannah (18), Jelínek (2), Parakhouski (4), Kulvietis (5) i Guille Colom (-).

FC Barcelona: 79 (26+18+10+25): Westermann (2), Bolmaro (26), Abrines (4), Smits (9) i Pau Gasol (16) cinquè inicial-, Pustovyi (-), Víctor Claver (5), Sergi Martínez (6), Kuric (5), Hanga (6) i Oriola (-).

Àrbitres: Emilio Pérez, Alberto Sánchez i Iyán González. Sense eliminats.