El MoraBanc es veu superat en el darrer minut després d'un partit molt igualat

El Boulogne Metropolitans 92 s'imposa per 81-74 i provoca la tercera derrota andorrana a l'Eurocup

Hannah s'escapoleix del marcatge de Cummings al partit d'aquest dimarts.
Hannah s'escapoleix del marcatge de Cummings al partit d'aquest dimarts. EUROCUP

El MoraBanc ha patit la tercera derrota a l'Eurocup en perdre a la pista del Boulogne Metropolitans 92 en un partit molt igualat i que s'ha decidit en el darrer minut amb cinc punts consecutius de Vince Hunter que fins aleshores només havia encistellat en jugada al primer quart. Malgrat la derrota en una discreta segona part, els andorrans tenen un balanç de 5-3 i ocupen la quarta posició a la classificació del grup A.

Els dos equips afrontaven el partit amb una dinàmica ben diferent. Els francesos dominadors al seu campionat i més fluixos a la competició europea i el MoraBanc Andorra tot al contrari. Per aquests era l'ocasió de recuperar sensacions després de la derrota de dissabte passat contra el Saragossa. El partit ha tingut un inici amb molt ritme i amb un domini inicial local gràcies a l'encert de Vince Hunter, autor de 8 dels 16 punts. El MoraBanc s'ha posat aviat les piles i ha pogut capgirar el marcador per acabar el primer quart amb avantatge (18-20) gràcies a un tir des del mig camp sobre la botzina de Gal Mekel.

L'encert en els triples ha estat clau en aquesta fase del partit i ha continuat durant el segon quart amb 6 de 13 intents i un parcial de 9-18 que ha posat distància en l'electrònic pels homes d'Ibon Navarro que ha mogut molt la banqueta. Menys Guille Colom, la resta de jugadors havien tingut minuts. Hunter s'havia quedat en aquells 8 punts del primer quart, ben neutralitzat per la defensa andorrana i el domini en els rebots era clarament visitant amb la qual cosa es disposava sovint de segones oportunitats de tir. El partit arribava al descans amb un esperançador 34-40 i amb 4 punts de l'exMoraBanc Bandja Sy que no havia sortit de titular. En aquest període el MoraBanc havia arribat a manar per 10 punts (24-34) al minut 15.

A la represa, els francesos han sortit mossegant i amb un parcial de 9-4 s'han posat per davant (49-46) gràcies a la intensitat defensiva, a tancar més el rebot i al fet que el seu capità, Lahaou Konate agafés la responsabilitat amb un 3 de 3 de tirs. El percentatge de triples del MoraBanc ha baixat i el quart s'ha tancat amb un 54-52 i tot per decidir en uns darrers 10 minuts que els tricolors iniciaven amb un parcial d'1-4 ràpidament neutralitzat per Cummings (59-56). A l'altre costat, Crawford evitava que els francesos agafessin massa marge en el marcador. Quedaven 6 minuts i tot estava per decidir. Cada atac era decisiu en un matx marcat per la igualtat. Un triple de Keith Hornsby posava el 72-67 que retallaven Oriol Paulí i Miller-McIntyre amb 2 cistelles de 2.

El partit entrava en el darrer minuts amb 5 punts amunt els locals (76-71) amb Hunter que tornava a anotar després de molta estona sense fer-ho. Hannah anotava 3 tirs lliures (76-74), Hunter replicava amb 2 (78-74) i el mateix jugador fins aleshores en un estat de letargia despertava just a temps per encistellar un 2+1 i sentenciar un partit (.84-71) on malgrat una segona part discreta el MoraBanc hi ha estat enganxat fins al darrer suspir.

BOULOGNE-LEVALLOIS METROPOLITANS 92 (81): Hornsby 14, Cummings 12, Konate 9, Hunter 16, Halilovic 4 -cinc inicial-, Michineau 11, Crocker 6, Sy 5, Ho-You-Fat, i Ginat 4. 10 de 13 tirs lliures; 22 de 42 tirs de dos; 9 de 20 triples. 31 rebots, 7 ofensius.

MORABANC ANDORRA (74):  Hannah 12, Noua 4, Miller-McIntyre 11, Nakic, Diagne 6 -cinc inicial-, Paulí 10, Llovet 6, Crawford 15, Morgan 3, Arteaga 2, i Mekel 5. 5 de 6 tirs lliures; 21 de 36 tirs de dos; 9 de 28 tirs de tres. 34 rebots, 10 ofensius.

Àrbitres: Pukl, Valeev i Van den Broeck.