El MoraBanc es queda sense princesa

Els andorrans fan un excel·lent primer temps a Palència però empesos per un públic enfervorit i gràcies a un parcial d’11-0 al tercer quart, els castellans vencen (74-69) i es queden la copa

Wintering dirigint les operacions del Palència defensat per Speight.

El MoraBanc no ha pogut dur un nova copa per a les seves vitrines. Hi llueix una de la princesa. Però, la segona, per ara, haurà d’esperar. El Palència, en canvi, n’ha sumat la tercera, de copa. Els andorrans han fet una molt bona primera part, arribant a vèncer de tretze punts i amb un Micah Speight memorable. Però una aturada excessiva producte del trencament del vidre d’un cèrcol al descans ha comportat que el partit, a la segona part, fos un altre. I els castellans ho han aprofitat per imposar-se amb claredat a la recta final (74-69).

Un parcial d’11-0 a l’últim quart i quan els palentins havien aconseguit frenar del tot Speight (i sense Rafa Luz, de baixa) ha facilitat les coses als de Pedro Rivero. Amb un pavelló embogit, i amb el Palència llançat -amb Wintering, McGrew, Schmidt i companyia fent de les seves- els locals han arribat a tenir set punts de marge (73-66) al tram finalíssim. Qualsevol esforç suplementari del MoraBanc ha resultat en va.

I això que l’Andorra ha iniciat el partit molt ficat en el partit. Molt concentrat. I després del primer bàsquet de Felipe dos Anjos i un intercanvi de cistelles, el bon joc coral, amb Speight molt centrat, han portat les primeres diferències (5-13) que han obligat el tècnic local a parar el partit. De poc ha servit, i amb la rotació de la banqueta i l’entrada d’homes com Andric, el MoraBanc ha continuat manant amb relativa comoditat.

Tobias Borg ha reaparegut amb la samarreta groga del MoraBanc, en aquest cas.

Si al final del primer quart eren set els punts de marge per als de Lezkano, a l’equador del segon període la distància s’ha disparat fins als onze punts (22-33). Micah Speight continuava fent de les seves, ben secundat per altres companys però com a líder indiscutible dels tricolors. És clar que amb l’ambient que hi havia a favor del Palència i la bona plantilla de què disposa Pedro Rivero, calia esperar una reacció local.

I ha començat a arribar al tram final, just abans del descans. Sort encara que els andorrans han pogut mantenir el tipus i han marxat al vestidor amb un coixinet prou agraït de punts (31-39). I durant el temps de repòs, les actuacions per distreure el públic, han acabat sent d’allò més accidentades. Un dels saltadors-esmaixadors que actuaven s’ha penjat amb tanta energia del cèrcol que ha fet esmicolar el vidre del tauler. Au, a reparar la cistella. Tot aturat. Un descans llarguíssim.

Dos Anjos llança a cistella.

L’aturada ha estat tant accentuada que la segona part era talment com un petit totalment nou. I tot i que semblava que les coses s’iniciaven bé (33-43), Wintering i McGrew, ajudats per unes quantes centenars de goles enfurismades, han anat retallant les distàncies posant pressió i més pressió al MoraBanc (41-43). Sort d’un parell de rebots ofensius de Dos Anjos, perquè sinó els palentins haurien passat al davant en un tres i no res. Sortosament, els tricolors han aconseguit frenar l’envestida.

Però sense poder obrir forat. Tobias Borg ha estat l’home clau en la recta final del tercer quart, mentre que Dee les veia quadrada. Amb tot, però, només iniciar-se en darrer període el Palència ha aconseguit empatar (53-53). No ho feia des del 5 a 5 gairebé de l’inici. Encara vindrien coses pitjors, perquè un triple de Martínez ha fet passar al davant els seus (56-55). La reacció del MoraBanc ha estat immediata amb un triple, els primers tres punts, de Johnny Dee.

cistella trencada palencia
El trencament del vidre ha obligat a allargar el descans tres quarts d'hora.

Marin Maric ha certificat amb un bàsquet sota la cistella el 56-60 que reflectia l’electrònic més enllà de l’equador del quart quart. El Palència no es rendia. Els nervis estaven a flor de pell. I un triple de Manu Rodríguez a manca de quatre minuts ha fet tornar a passar al davant els locals (61-60). Els castellans han culminat un parcial d’11-0 que ha encarrilat el triomf local (67-60). El MoraBanc ho ha intentat. Però les dinàmiques eren clares i contundents a favor del Palència.

Els andorrans, potser a excepció de Dos Anjos i, a la rectíssima final Andric amb un triple, estaven força erràtics mentre que els de Pedro Rivero i, especialment, els seus aficionats celebraven la victòria. No hi ha hagut temps per a massa més. Almenys, no pas perquè el MoraBanc redrecés el rumb. Ni hi havia copa ni encara menys princesa.

Un centenar llarg d'aficionats del MoraBanc han acudit al partit.

ZUNDER PALÈNCIA (74): Wintering 18, Schmidt 12, Ortega 3, Kasibabu 2, McGrew 13 -cinc inicial-, Rozitis 4, Martínez 9, Rodríguez 12, Kamba, Kostadinov 1. 16 de 23 tirs lliures; 20 de 38 llançaments de dos; 6 de 21 triples; 34 rebots (25+9); 20 faltes

MORABANC ANDORRA (69): Speight 20, Dee 3, Czerapowicz 3, Llovet 2, Dos Anjos 14 -cinc inicial-, Andric 10, Rubio 5, Borg 4, Pérez, Schreiner 2, Maric 6. 11 de 14 tirs lliures; 20 de 35 llançaments de dos; 6 de 24 triples; 23 rebots (17+6); 26 faltes

Àrbitres: Lucas de Lucas, Ríos i Baena

Parcials: 15-22; 31-39; 49-53; 74-69

Reportatge fotogràfic: Jesús Sevillano / FEB