El MoraBanc es posa en marxa amb la idea de fer “un joc reconeixible” durant la temporada

L’equip que prepara Natxo Lezkano fa el primer entrenament grupal amb la majoria de la plantilla tot esperant Czerapowicz, Borg i Luz

Els jugadors ja disponibles envoltant el preparador físic Francesc Cremades.
Els jugadors ja disponibles envoltant el preparador físic Francesc Cremades. Toni Solanelles

“Hauré de veure el meu equip molts cops durant la temporada. I m’agradaria veure’l agradant-me, que no sempre és possible. Reconèixer-lo amb gust i amb orgull.” És una declaració d’intencions del tècnic del MoraBanc Andorra, Natxo Lezkano. El conjunt que jugarà enguany a la LEB Or s’ha posat en marxa aquest divendres. Ha fet el primer entrenament grupal de veritat tot i que encara falten tres peces (Chris Czerapowicz, Tobias Borg i Rafa Luz) que tenen compromisos amb les seves respectives seleccions.

Sota les ordres del nou preparador físic en cap, Francesc Cremades, i sota l’atenta mirada del trio tècnic amb Lezkano al capdavant acompanyat d’Alejandro González, que ve amb el preparador basc des de l’Oviedo, i de Paco Vázquez, que fa d’enllaç amb el cos tècnic de l’ACB i ja present al club. Lezkano, per cert, ha deixat clar que cal oblidar-se de la Lliga Endesa. Que excepte el club, que efectivament és el mateix, la resta és tot nou. I que cal centrar-se en la nova competició, que preveu “molt xula” perquè hi ha molts aspirants a l’ascens.

“Segurament, és lògic que en cartell de favorits hi siguem el Burgos, l’Estudiantes i nosaltres. I per a mi és bo. Suposa més il·lusió que pressió. Per tant, contents d’estar en aquest grup però màxim respecte” cap a la competició i la resta de rivals

“Segurament, és lògic que en cartell de favorits hi siguem el Burgos, l’Estudiantes i nosaltres. I per a mi és bo. Suposa més il·lusió que pressió. Per tant, contents d’estar en aquest grup però màxim respecte” cap a la competició i la resta de rivals, dels quals ha recordat que molts d’ells han fet grans plantilles, s’han reforçat molt bé i a diferències de cursos anteriors, on hi havia molts clubs que sabien que “tot i aconseguir l’ascens ni podrien pujar”, enguany ja hi ha diversos clubs -l’Alacant, per exemple, o el Valladolid- que ja han evidenciat la seva voluntat de ser a l’ACB.

Lezkano, que vol un equip “reconeixible”, que “s’esforci, que treballi, que lluiti”, ha explicat que el proper mes serà clau per fer passar una bona plantilla a un bon equip. Són setmanes per “agafar automatismes” i que els jugadors busquin sinergies, que es coneguin i facin associació. El tècnic provinent de l’Oviedo ha admès estar molt content de la plantilla de què disposa i ha reconegut que moltes de les incorporacions estaven en els primers llocs de la llista de fitxatges que va demanar. També ha deixat caure que, òbviament, no té exactament tot el que hauria pretès.

La terna tècnica (Vázquez, Lezkano i González) davant la rutllana de l'equip.
IMG 7845

“Ens falta tot per fer. Ni tan sols els hem explicat als jugadors quina idea tenim”, ha assegurat Lezkano, que ha admès també que a algun dels basquetbolistes que haurà d’entrenar només el coneix d’haver-lo vist en vídeo.  Ara, “hi ha moltes ganes de començar” i ha notat “molta disponibilitat” d’aquells jugadors amb els quals ja ha coincidit aquests darrers dies. També ha deixat clar que el joc que es veurà no té perquè ser igual que es va veure les temporades precedents a l’ACB.

De fet, per al nou entrenador del MoraBanc, fins que no hagi treballat tothom amb tothom no estarà clar quin estil de joc fer. Ara, vol “jugar a agradar”. Natxo Lezkano ha deixat clar que “als equips que defensen bé, els va bé” i a partir d’aquí, de ser “sòlids i constants”, es mirar de córrer i de ser intensos i alegres. De fer un joc atractiu. Però per a tot això el proper mes és clau.

Comentaris

Trending