El MoraBanc ensorra l’Unicaja en un gran tercer quart i confirma la seva reacció a l’ACB

Els tricolors han aprofitat a la perfecció l’enfonsament dels andalusos després del descans i després, al tram final, han sabut contemporitzar amb l’avantatge aconseguit

Un instant del partit entre MoraBanc i Unicaja.
Un instant del partit entre MoraBanc i Unicaja. ACB PHOTO

El MoraBanc segueix millorant a l’ACB. Els d’Ibon Navarro han aconseguit la tercera victòria de la temporada completant un partit molt solvent davant l’Unicaja de Màlaga. Els tricolors han trencat el duel en un gran tercer quart, on han sabut aprofitar l’enfonsament del rival. Ja al darrer període, han sabut jugar amb l’avantatge i han tancat un resultat que evidencia la millora de l’equip després del mal inicia de temporada.

El conjunt andorrà ha sortit endollat a la pista i ha completat un bon primer temps, especialment gràcies a la seva eficàcia en el tir exterior. Fins a cinc triples ha anotat l’equip en els deu minuts inicials. En un primer moment, li ha servit per mantenir la igualtat amb l’Unicaja. Quan els malaguenys ha començat a tenir dificultats per anotar gràcies a la bona defensa tricolor, els ha servit per marxar en el marcador.

Un parcial de 10-0 superat l’equador del període ha permès que els d’Ibon Navarro marxessin de nou (20-11). Els visitants han viscut una petita reacció recuperant l’encert anotador en el tram final, però no ha estat suficient per apropar-se: 23-15 al final del quart.

MoraBanc-Unicaja
Miller, durant una acció del duel.

El segon període ha començat a l’estil muntanya russa. Un parcial de 2-10 ha permès Unicaja igualar a 25 però llavors ha arribat la reacció tricolor, de nou amb triples, per tornar a obrir escletxa (33-25). Els malaguenys, però, havien millorat el seu joc i això s’ha notat fins al descans. La darrera acció abans de la botzina ha suposat que els visitants s’han tornat a posar al davant en el marcador: 37-38.

El pas pels vestuaris, però, ha estat molt positiu pel MoraBanc. Jelinek, Tunde i Hannah han liderat els tricolors que han passat per sobre d’un Unicaja superat en defensa i ofuscat en atac. El MoraBanc ha obert escletxa sense que el seu rival trobés la fórmula d’aturar la sagnia. La diferència s’ha anat ampliant a poc a poc fins a ser de +16 a manca de tres minuts pel final del tercer període (58-42). Al darrer i definitiu quart s’ha arribat amb 14 punts d’avantatge: 62-48.

L’Unicaja ha millorat en l’inici d’aquest darrer període i ha fet un parcial de 0-6 gràcies a les cistelles d’Eric i Barreiro. Quedava clar que no estava res definit. El duel, de nou, s’ha igualat, fet que no anava malament a un MoraBanc conscient que el temps jugava a favor si aconseguir evitar que el seu rival s’apropés encara més en el marcador.

MoraBanc - Unicaja
Noua fa un tap a un rival.

I els tricolors han sabut controlar la situació. De fet, fins i tot han aconseguit tornar a situar-se per sobre dels deu punts de diferència. Segons passaven els minuts, la bretxa favorable als d’Ibon Navarro es mantenia i l’equip ha sabut no deixar opcions al rival per retallar-la. D’aquesta forma, s’ha lligat el tercer triomf en l’ACB i la sensació que, després d’un inici nefast de temporada, de mica en mica el rumb es redreça.

MORABANC ANDORRA (83): Miller (13), Olumuyiwa (12), Noua (9), Crawford (10), Jelinek (15) -cinc inicial-, Paulí (4), Hannah (13), Nakic (4), Diagné (0); Moragan (3) i Arteaga (0).
UNICAJA (74): Brizuela (10), Abromatis (10), Cole (12), Eric (8), Boutelle (4) -cinc inicial-, Jaime Fernández (7), Barreiro (11), Díaz (8), Alonso (2), Guerrero (2) i Nzosa (0).
Àrbitres: Aurioles, Miranda i Sánchez-Cañete.
Parcials: 23-15, 13-23 (37-38), 25-10, 21-26 (83-74).