Un MoraBanc en bona línia per a la fase final de la Lliga Endesa

El mànager general del club i el preparador físic de l’equip coincideixen en “l’evolució molt bona” que estan tenint els basquetbolistes

https://www.youtube.com/embed/QPtyn9TVL6g

Els jugadors del MoraBanc Andorra estan en el bon camí de València. Haurien preferit jugar a casa, com ho hauria volgut el club, però al final serà la capital del Túria la que acollirà la fase final de la Lliga Endesa. Pel preparador de l’equip que entrena Ibon Navarro, Miguel Ángel Rodellar, els basquetbolistes han fet “una evolució molt bona” des que han tornat els entrenaments. El mànager general del club, Francesc Solana, espera arribar al 17 de juny en bones condicions, sense positius de coronavirus, i amb disponibilitat de poder anar a per totes.

El MoraBanc estarà enquadrat en un grup amb Reial Madrid, Casademont Saragossa, València Bàsket, San Pablo Burgos i Herbalife Gran Canària. Un grup, per tant, molt potent. L’aturada de la competició, però, facilita que hi pugui haver sorpreses. Tots els equips han de tornar a agafar rutines, a entrar en dinàmiques que en un parell de mesos poden desaparèixer gairebé del tot. De fet, ha estat una aturada tant o més llarga que la que es produeix als estius. D’aquí que la preparació física sigui cabdal.

Rodellar ha explicat avui a través dels canals del club que “estem on volíem que estiguessin els jugadors” a aquesta altura de la represa. “És una evolució molt bona”. El preparador físic ha reconegut que “hem anat a poc a poc”, però també ha admès la dificultat del moment: “No et pots quedar curt ni passar-te. Has de trobar la mida justa”. Ara, el que està clar és que “el primer” que cal apreciar i tenir claríssim és que “treballem amb persones que cal cuidar-les perquè estiguin el millor possible”. Com ha recordat Solana, “falten dues setmanes” per l’inici de la competició. De fet, dues setmanes llargues, atès que la fase final de València es disputa entre el 17 i el 30 de juny. I l’equip compta “poder arribar en condicions i sense positius” amb l’objectiu de poder “competir”.

I és que el mànager general sempre ha tingut clar que calia acabar la lliga fos com fos. D’entrada, i des de l’òptica andorrana, “el club ha treballat de la millor manera possible”. Això és, és “una llàstima” que Andorra no pugui acollir la fase final “perquè hi hem treballat molt el club i el Govern, amb el ministeri d’Esports i el de Salut de manera transversal”. La part més important és la bona requesta obtinguda pel país i també per la lliga. “Aconseguir deu candidatures no es evident”, evidencia com n’és “d’atractiu el producte”.

El pavelló de la Font de Sant Lluís és el favorit per acollir la final de l'ACB.

Relacionat

Andorra es queda sense una final de l'ACB que es disputarà del 17 al 30 de juny

Pel futur de la competició, doncs, i “posant les llums llargues”, era molt important, en opinió de Francesc Solana, que “es pugui jugar i es pugui acabar”. I s’acabarà en territori espanyol, un factor clau, tal i com ha insinuat fins i tot avui el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha donat a entendre que de bàsquet no està massa al dia. Però que tenia clar que hi havia altres factors distints a la gestió de la crisi sanitària que havien influït més en el moment de triar seu per a la fase final de la Lliga Endesa.

Etiquetes

Comentaris

Trending