El MoraBanc compleix però es queda sense ‘play-off’

Els tricolors apallissen l’Acunsa Guipuzkoa amb un segon temps d’autèntic luxe (105-71) però la carambola no es produeix, ja que l’Herbalife Gran Canària no ha fallat en la seva visita al Betis

Jelinek ha completat un molt bon partit, amb 22 punts que han ajudat a reaccionar l'equip. ACB PHOTO

No hi ha hagut carambola. El MoraBanc Andorra ha complert la seva part, sí; amb una clara victòria contra l’Acunsa Guipuzkoa certificada en un gran segon temps (105-71), però el ‘play-off’ s’ha escapat. L’Herbalife Gran Canària no ha fallat en la seva visita al Betis i això ha deixat sense cap opció els tricolors. La celebració del retorn del públic al pavelló no ha pogut ser completa.

No ha entrat bé el MoraBanc al partit. Malgrat comptar, per primer cop en mesos, del suport del públic des de les grades, els d’Ibon Navarro han completat un primer quart fluix, amb moltíssims problemes per anotar.. De fet, fins que no s’havien complert set minuts de joc, no ha trobat la seva primera cistella de dos. Fins llavors, havia viscut de triples i només el desencert que també compartia el quadre visitant ha evitat que marxés en el marcador. L’entrada al parquet de Jelinek ha estat la solució, amb l’eslovè especialment inspirat. La seva punteria ha permès els andorrans igualar el tanteig del quart (19-19).

Calia millorar i molt. Jelinek ha liderat un MoraBanc més encertat al segon quart, sobretot en els llançaments exteriors. La punteria des de lluny ha permès els andorrans obrir escletxa, tot i que l’Acunsa també ha viscut molt dels triples. Al descans, els d’Ibon Navarro marxaven ja amb un avantatge tranquil·litzador. Tot feia pensar que es farien els deures.

MoraBanc Acunsa

I això s’ha confirmat durant un tercer quart de clara superioritat local. Els tricolors han confirmat la millora de prestacions en atac i, també, en defensa. I la confiança ha anat en augment. A poc a poc, el MoraBanc ha deixat sentenciat el partit, tot assolint una diferència favorable del 23 (69-46) punts quan faltaven tres minuts pel final del parcial. Ja només quedava deixar passar el temps i esperar.

El darrer quart ha estat un mer tràmit que, però, el MoraBanc ha aprofitat per agradar-se i, de passada, celebrar el retorn del públic a la ‘Bombonera’ amb minuts atractius de bàsquet. L’Acunsa, ja totalment superat, no ha posat gaire oposició i els andorrans han anat ampliant el marcador fins a superar els cent punts i una avantatge de més de 30, al mateix temps que esperaven, amb nervis, les notícies de Sevilla i Màlaga.

WhatsApp Image 2021 05 23 at 19.31.26(1)
La mascota del MoraBanc ha celebrat el reton del públic a la 'Bombonera'.

I la carambola, malauradament, no s’ha complert. L’Herbalife no ha fallat davant el Betis i això ja deixava sense cap opció els tricolors. El MoraBanc tanca, però, amb bon gust de boca una de les temporades més complicades, sense cap mena de dubte, de la seva història.

FITXA TÈCNICA

MORABANC ANDORRA (105): Paulí (9), Sy (10), Dime (4), Hannah (10), Senglin (11) -cinc inicial-, Parakhouski (9), Sergi García (10), Kulvietis (15), Colom (5) i Jelinek (22).
ACUNSA GUIPUZKOA (71): Dee (6), Okouo (6), Faggiano (11), Radoncic (7), Tomàs (7) -cinc inicial-, Carlson (9), Span (0), Motos (8), Magarity (11), Olaizola (2) i Echenique (4).
Àrbitres: Aliaga, Caballero i Merino.
Parcials: 19-19 / 28-19 / 30-14 / 28-19.