El MoraBanc cau a Barcelona en un partit molt intens

Els tricolors perden per 107-88 després de dominar en un primer quart en el que anoten 33 punts

Codi Miller-McIntyre.
Codi Miller-McIntyre. V. SALGADO / ACB PHOTO

El MoraBanc Andorra ha perdut al Palau Blaugrana per 107-88 en un partit ajornat de la quinzena jornada a causa del coronavirus. Els andorrans han dominat en el primer quart però el Barcelona ha anat imposant la seva superioritat. Cal destacar l'excel·lent primer quart dels homes de David Eudal amb 33 punts.

El perímetre de MoraBanc Andorra ha marcat l’inici del partit amb 5 triples de 8 intents en els primers 6 minuts amb Hannah espectacular i amb Laprovittola evitant que els tricolors s’escapessin en el marcador amb 11 punts i 3 de 4 triples. A Jakisevicius que no li agradava el desenvolupament del partit, havia de moure la banqueta i el seu conjunt apretava en defensa per frenar el tir exterior tricolor. Ha estat quan Arteaga ha agafat el relleu amb rebots i unes cistelles (8 punts) que han permès tancar el quart amb 28-33 en un partit vibrant i d’alta anotació.

David Jelínez ha reaparegut.
David Jelínek ha reaparegut.

El mateix Arteaga obria el marcador al segon quart amb un 80% de tirs de camp  però el Barça té molts recursos i molta banqueta. Entraven Jokubaitis, Kuric, Davies i Martínez, i els canvis desembocaven en un parcial de 9-2 i els blaugrana es posaven per davant (37-35).  El MoraBanc no s’arrugava (43-43) i continuava jugant de tu a tu al campió de Copa tot i els dos triples de Jelinek que no van tocar el cèrcol o una cistella molt fàcil fallada per Nacho Llovet.

A la represa tres pilotes perdudes dels homes de David Eudal, bones accions defensives del Bará,  i un Laprovittola molt encertat han posat als locals 9 punts per davant amb un parcial d'11-3 (63-52). Al MoraBanc li costava molt anotar i continuaven les pèrdues de pilota. Una d'elles amn Nacho Llovet ha propiciat un contraatac amb un triple de Laprovittola i la màxima diferència (73-58).  A la pintura, Brandon Davies provocava estralls i acabava amb la resistència de Diagne i carregava de personals la defensa andorrana. En el segon i tercer quart (16+17)  el MoraBanc ha fet els mateixos punts que en el primer (33).

Clevin Hannah ha estat un dels destacats.

Els blaugrana han arribat als 20 punts de diferència a l'inici del darrer quart (88-68) mantenint un ritme molt fort contra un adversari que en aquesta fase del partit ja acusava les baixes de Babatunde, Mekel i la de llarga durada de Tyson Perez. Els locals no afluixaven, tot i l'acumulació de partits que el.s espera aquest mes. Un triple d'Abrines els posava en 100 punts en un equip que encara en volia més. Reapareixia Noua després de la seva lesió i els últims minuts han estat un intercanvi de cistelles i que ha propiciat que Miller-McIntyre arribés als 26 punts.

FC BARCELONA (107): Laprovittola 17, Calathes 8, Exum 4, Mirotic 7, Sanli 12 -cinc inicial-, Davies 14, Martínez 6, Smits 8, Hayes 2, Abrines 5, Kuric 17, i Jokubaitis 7. 22 de 26 tirs lliures; 26 de 41 tirs de dos; 11 de 27 triples. 38 rebots, 11 ofensius.

MORABANC ANDORRA (88): Hannah 16, Miller-McIntyre 26, Jelinek 7, Morgan 7, Diagne 3 -cinc inicial-, Paulí, Llovet 3, Noua 2, Nakic 9, Crawford 3, Arteaga 12, i Colom.  10 de 13 tirs lliures; 21 de 39 tirs de dos; 12 de 32 triples. 32 rebots, 12 ofensius.

Parcials: 28-33, 24-16, 28-17 i 27-22.

Àrbitres: Cortés, Serrano i Merino.