El MoraBanc Andorra perfila el pressupost per poder començar a moure fils

La renovació de Felipe dos Anjos és un dels primers moviments que pretén fer Francesc Solana, que confia en una grandíssima part del bloc que ha permès el retorn a l’ACB del conjunt andorrà

Dos Anjos encistellant.
Dos Anjos encistellant.

Gorka Aixàs i Francesc Solana miren de tancar un primer esquelet de pressupost per a la temporada del retorn a l’ACB abans de fer cap moviment oficial en vista a la confecció de la plantilla que tornarà a dirigir Natxo Lezkano i que confiarà plenament en el bloc que ha fet possible l’ascens. Com a mínim sis dels jugadors que han acabat la temporada seguiran. I un setè, almenys, serà el primer moviment que el club de la Baixada del Molí pretén fer: renovar el pivot Felipe dos Anjos, que ha finalitzat l’any de contracte que havia firmat.

Per convèncer la majoria de peces que el MoraBanc ha tingut aquest curs, es van haver de firmar contractes de més d’una temporada. Però la majoria d’ells tenen elements d’escapatòria. En tot cas, els que segur que no seguiran perquè han acabat la relació contractual amb el club andorrà, segons les fonts consultades, són dos bases: Micah Speight i Thomas Schreiner. En aquest darrer cas, però, l’austríac podria acabar assumint algun paper dins l’entramat del club, perquè és possible que Schreiner i la seva família mirin de continuar vivint a Andorra.

Els que tot sembla indicar que continuaran són Rafa Luz, Juan Rubio, Nacho Llovet, Marin Maric, Mihajlo Andric i Chris Czerapowicz. Aquest darrer està lesionat i no podrà estar operatiu fins a final d’any, però des de la direcció esportiva es confia tant en la seva bona recuperació com en el seu nivell de joc per poder sumar. És evident, però, que el fet que estigui de baixa farà que la plantilla hagi de ser una mica més llarga de l’habitual. Potser caldran tretze fitxes. Però això són alguns dels elements que el club ha d’acabar de traçar en vista al pressupost de què disposi.

Els que tot sembla indicar que continuaran són Rafa Luz, Juan Rubio, Nacho Llovet, Marin Maric, Mihajlo Andric i Chris Czerapowicz. Micah Speight i Thomas Schreiner segur que no seguiran. L’austríac podria acabar assumint algun paper dins l’organigrama del club

Qui sembla que no seguirà és Tobias Borg i hi ha molts dubtes sobre la continuïtat a l’ACB d’un home clau a la LEB Or com Johnny Dee. En principi no entra a les travesses que s’estan fent. Però tot dependrà que es trobi un canoner de més garanties. I aquesta és una de les peces que s’haurà d’incorporar. Perquè a l’esquelet de la temporada passada -cal veure què passa amb Alexis Bartolomé, que no ha estat ni molt menys al nivell que es pressuposava- s’hi haurien d’afegir almenys quatre bones incorporacions. Un bon base, un ala-pivot amb bons percentatges de tir exterior, un ala-pivot que jugui més cap a dins i un cinc potent que complementi Maric i Dos Anjos si es pot renovar.

Un dels jugadors que Solana té en cartera i que hauria de ser un complement per a la direcció de joc amb Rafa Luz i probablement una altra incorporació de més pes seria l’argentí Juani Marcos, que pertany al Barça però els darrers cursos ha estat cedit al Força Lleida. Es tracta d’un base de molta qualitat però encara no prou madur per assumir el lideratge d’un equip ACB segons les fonts consultades, que el veuen més com un jugador per revolucionar partits i canviar dinàmiques.

L’Andorra, han assegurat els consultats, podria ser un dels equips ACB que haurien mostrat interès per Marcos, que l’any passat va demanat al Barça de continuar al Lleida, com així va ser, si havia de ser cedit a un equip de LEB Or. La propera temporada sembla clar que l’argentí farà el salt de categoria i el MoraBanc està en bona disposició vist el molt interès que ja va mostrar l’estiu passat.

Comentaris (1)

Trending