El MoraBanc Andorra liquida el sènior B amb la idea de poder-lo reactivar a LEB Plata

La lliga EBA quedava curta per a la progressió d’alguns jugadors; d’altres han de marxar del país per poder seguir estudis universitaris

Una de les darreres formacions del MoraBanc Andorra Vivand.
Una de les darreres formacions del MoraBanc Andorra Vivand. MORABANC ANDORRA

El MoraBanc Andorra no tindrà sènior B la propera temporada. De fet, ara mateix no està clar quan recuperarà el club un segon equip sènior masculí. La idea és fer-ho quan pugui a estar a la divisió de bronze del bàsquet espanyol, és a dir, a la LEB Plata. La lliga EBA quedava curta per a la progressió d’alguns jugadors i, d’altres, han de marxar del país per poder cursar estudis universitaris.

Formalment, segons el club, el segon equip del MoraBanc Andorra obre un parèntesi. La necessitat de donar més marge de progressió a alguns dels talents del club o els estudis universitaris fora del país han portat a prendre aquesta decisió. Aaron Guzmán, Hugo Bartolomé i Alexis Bartolomé jugaran a LEB Plata o Or cedits, un fet que quedava recollit en la progressió dels seus contractes.

El club treballa per trobar el millor destí possible per tres jugadors formats al club des de ben petits i que ara “necessiten una empenta definitiva a les seves carreres que a EBA no poden tenir”, segons que afirma el mànager general del club, Francesc Solana. Martí Obiols, Bruno Bartolomé i Eric Hurtado marxaran d’Andorra per cursar estudis universitaris i eren tres dels jugadors fixes en el cas de seguir a Andorra per formar el segon equip. Àlex Peral i Albert Pons seran cedits al Sedis Bàsquet de la Seu d’Urgell, en un altre dels moviments que es faran amb jugadors dels que es fa un seguiment de la seva evolució.

“La nostra idea és poder tenir un segon equip a LEB Plata en uns anys i aquest parèntesi a EBA creiem que és el pas que hem de fer en aquesta direcció”, afirma Solana. El parèntesi en el segon equip tindrà com a conseqüència que jugadors molt  importants les darreres temporades com Cinto ‘Toi’ Gabriel, Oriol Fernández o Xavi Isern hagin d’abandonar el club.

Etiquetes

Comentaris

Trending