El MoraBanc admet error sobre error però està segur de poder fer “un projecte guanyador a LEB Or”

Els dos principals suports econòmics del club -l’entitat bancària i Andorra Turisme- tenen pràcticament decidit continuar fent costat a l’equip per intentar l’ascens d’immediat tot i que encara queden molts serrells per perfilar

Gorka Aixàs, David Eudal i Francesc Solana, tres dels protagonistes del curs, davant la seu social de MoraBanc.
Gorka Aixàs, David Eudal i Francesc Solana, tres dels protagonistes del curs, davant la seu social de MoraBanc. Toni Solanelles

“Hem comès massa errors. I sobre cada error, quan hem intentat prendre decisions per esmenar-los, ens hem tornat a equivocar.” És una de les afirmacions autocrítiques que fa el president del BC MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, en una carta pública enviada als socis i abonats. Tot i les moltes errades, Aixàs assegura haver copsat el suport de l’afició i també el dels principals ‘partners’. I això “és un impuls definitiu per poder reunir els recursos per fer un projecte guanyador a LEB Or”.

Després de consumar el descens, dissabte, perdent a la ‘Bombonera’ contra el Lenovo Tenerife, després de carregar contra l’arbitratge -de fet, la crítica als del xiulet ja feia dies que es venia donant, i després del bàsquet de Shermadini, es va acabar d’aguditzar-, ara l’objectiu essencial del club és poder ascendir novament a l’ACB, a la Lliga Endesa, amb sols una temporada, un fet que no sempre és fàcil. Els principals patrocinadors, almenys d’entrada, també ho entenen així. Ara bé, si no s’aconsegueix el repte amb un sol any caldrà veure què passa.

També caldrà veure com es quantifica el suport econòmic per al proper curs, vist que l’impacte de la LEB Or no té res a veure amb el de l’ACB. Però la voluntat dels espònsors és retornar a la màxima competició del bàsquet espanyol tan ràpid com sigui possible. Dissabte mateix a la nit ho expressaven diversos representants del club i, també, el cap de Govern, Xavier Espot, que va comprometre el suport institucional al BC Andorra. Aquest diumenge, Espot va tornar a referir-s’hi.

Marcelinho Huertas s'abraça amb Clevin Hannah al final del partit.

Relacionat

El MoraBanc paeix el descens entre retrets als àrbitres i el desig ferm de tornar a l’ACB

Fonts d’Andorra Turisme, que pressupostàriament és qui més injecta anualment a l’entitat basquetbolista, han assegurat que “és molt aviat” per concretar res i “n’hem de parlar amb el club”. Però la voluntat institucional és clara: suport per fer el “projecte guanyador” que adverteix Aixàs que Andorra tindrà la temporada vinent a la LEB Or. De la seva part, i des de MoraBanc, s’assegura que “tot està en l’aire”. Però el repte és que “puguin tornar a pujar” i tan aviat com sigui possible.

Davant d’aquest escenari, segons les fonts bancàries consultades, “sembla que la nostra aportació no canviarà gaire. Cal veure, però, què fan els suports institucionals”. MoraBanc va signar un contracte amb el club de bàsquet pel qual avançava 3 milions d’euros per abonar el cànon necessari per fer realitat l’ascens administratiu a l’ACB. Comptablement, aquells 3 milions es distribuïen en 10 anys. En falten dos a l’ACB. Per això caldrà veure com s’afronten aquests dos anys de contracte ‘no complert’.

LA CARTA

Mentrestant, Aixàs assegura en la seva carta pública que “dissabte passat va ser un dels dies més complicats de la meva vida. I ho va ser perquè resultava impossible separar, almenys immediatament, els molts i diferents sentiments que em recorrien”. El president del BC Andorra explica que no per tenir assumit que podia haver-hi descens, en consumar-se aquest no hi va deixar d’haver “una enorme tristor acompanyada de la buidor després d’uns mesos molt complicats”.

“No podem fer cap altra cosa que demanar perdó als nostres aficionats. Hem apostat per processos que ens havien donat èxit abans i hi hem posat més hores que mai intentant que les coses giressin durant la temporada però no ens n’hem sortit. No hi ha excuses i les explicacions serien molt llargues”

No obstant això, Gorka Aixàs ressalta “la resposta del nostre públic, que ha estat emocionant. La intensitat i la fe amb que els nostres aficionats han volgut defensar el nostre lloc a l’ACB és el millor contracte que podem signar amb el futur. Som una plaça ACB i ho som perquè la nostra gent ho vol. Sempre ha estat així, i això ja ens va impulsar a pujar fa vuit anys. El que fa l’afició dissabte és una autèntica demostració”. Després de repassar les emocions, el president del club pala de fet i admet errades.

“El club ha baixat a la LEB Or després d’una temporada en la que hem comès massa errors. I sobre cada error, quan hem intentat prendre decisions per esmenar-los, ens hem tornat a equivocar. I no podem fer cap altra cosa que demanar perdó als nostres aficionats. Hem apostat per processos que ens havien donat èxit abans i hi hem posat més hores que mai intentant que les coses giressin durant la temporada però no ens n’hem sortit. No hi ha excuses i les explicacions serien molt llargues”, per tant, Aixàs considera que el millor, tot i el dolor, és mirar el futur.

I Aixàs clou afirmant que “la història d’aquest club revela que el més important que té és la seva capacitat per resistir per forta que sigui la patacada: I ara la vida ens torna a posar un gran repte a davant i no li direm que no. Ja ho hem fet abans i ho podem tornar a fer. La resposta des de dissabte dels nostres partners principals és tant emocionant com la dels aficionats i és un impuls definitiu per poder reunir els recursos per fer un projecte guanyador a LEB Or”.

Comentaris (11)

Trending