Mor l’ex-president de la FAF Víctor dos Santos

Vinculat al món del futbol durant moltes temporades i dimitint del seu càrrec federatiu arran del ‘cas Cautxú’, tenia 69 anys, era originari d’Estoril i feia setmanes que estava ingressat a l’hospital

Comentaris

Victor Domingos dos Santos va estar cinc anys i mig al capdavant de la FAF.
Victor Domingos dos Santos va estar cinc anys i mig al capdavant de la FAF. FAF

L’ex-president de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) Víctor Domingos dos Santos ha mort aquest dimarts als 69 anys després d’estar ingressat durant unes setmanes a l’UCI de l’hospital. Originari d’Estoril, feia més de quatre dècades que havia arribat al Principat, i gairebé sempre ha estat lligat al Pas de la Casa, on era una persona molt apreciada. El denominat ‘cas Cautxú’, pel qual encara fins ara estava processat, el va obligar a dimitir de la presidència de la FAF, on havia arribat gràcies al suport encomiable de Tomàs Gea.

Nascut justament el 7 de novembre del 1953, va aterrar al Principat el 1975. Entre altres coses, va ser entrenador i director esportiu de l’FC Encamp i també va estar vinculat als clubs del Pas de la Casa. De fet, s’encarregava laboralment de la gestió, de la coordinació del control i manteniment del poliesportiu de la localitat fronterera, on no per possiblement esperada, la desaparició de Dos Santos està generant una forta commoció.

Va arribar a la presidència de la FAF l’octubre del 2013, després d’haver estat vuit anys de número 2 de la federació sota presidència del lauredià Antoni Giribet. Anteriorment, Dos Santos ja havia ostentat altres càrrecs federatius. Durant el primer mandat com a president de la FAF, la selecció d’Andorra va aconseguir victòries contra Hongria i San Marino i va assolir un empat contra les Illes Fèroe.

El 2017 va ser reelegit com a president sempre amb el suport de qui era el secretari general de l’organització i real veu cantant de la mateixa, l’esmentat Gea. L’esclat del ‘cas Cautxú’ li va suposar un greu impacte personal, tot afectant fins i tot la seva salut. Finalment, el maig del 2019 va dimitir del càrrec i va donar pas a un temps d’interinitat que va acabar amb l’elecció de Fèlix Álvarez com a president. Fins demà no s’acabarà d’aclarir com anirà la vetlla i el comiat de Dos Santos.

Comentaris (6)

Trending