Mònica Dòria i Vicky Jiménez tindran beca de Solidaritat Olímpic per preparar el camí a París 2024

El COA no tanca la porta a algun esportista més entre els proposats per les federacions, però es mostra prudent a l’hora d’indicar quins podien ser

Mònica Doria en una prova anterior.
Mònica Doria en una prova anterior. ALTAVEU

Mònica Dòria i Vicky Jiménez són, per ara, les úniques esportistes andorranes que tenen garantida una beca de Solidaritat Olímpica. L’ajuda els ha de permetre preparar en millors condicions el camí cap als Jocs de París, que s’han de celebrar el 2024. Des del Comitè Olímpic Andorrà (COA) s’opta per la prudència a l’hora d’avançar si algun atleta més poden optar a entrar dins d’aquest programa.

Es tracta d’una iniciativa del Comitè Olímpic Internacional (COI) que té com a objectiu “assistir” els esportistes “en la seva preparació i classificació” per a la cita a la capital francesa. Els beneficiaris percebrien una ajuda mensual des del gener del 2022 fins a l’agost del 2024. Aquesta, segons la documentació del programa, se situaria en 1.500 dòlars.

Les diferents federacions del Principat ja haurien fet arribar al COA les seves propostes de quins esportistes, al seu entendre, tenen més opcions de participar en els Jocs. I, ara, és l’entitat qui ha de fer una selecció i enviar-la al COI. Per ara, però, només hi ha dues per a qui segur que es demanarà la beca. En concret, Mònica Dòria, que ja va participar a Tòquio per mèrits propis, sense necessitar invitació, i Vicky Jiménez, que continua la seva progressió al circuit del tennis mundial.

“El COA es deu ser rigorós i sobretot ha de protegir els nostres esportistes per la qual cosa només podem avançar aquests noms com a beneficiaris de la beca de Solidaritat Olímpica”, s’ha indicat en un comunicat. L’entitat entén que, per ara, és prematur parlar de més atletes, sense descartar que algú més pugui acabar percebent també l’ajuda. “Quan Solidaritat Olímpica ens comuniqui formalment quins seran els atletes becats, farem immediatament el comunicat de premsa pertinent”, han apuntat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending