La mecànica espatlla a Raül Ferré la pujada a Col Saint-Pierre

L'italià Christian Merli s'adjudica la victòria amb rècord del circuit i és el primer líder de l'Europeu 2022

Raül Ferré a la pujada de Col Saint-Pierre.
Raül Ferré a la pujada de Col Saint-Pierre.

El pilot de l'Automòbil Club Andorra (ACA), Raül Ferré, ha pres part a la pujada de Col Saint-Pierre sense sort amb la mecànica. Problemes amb la caixa de canvis durant els entrenaments i amb el selector el dia de la cursa van impedir que Ferré pogués rendir al 100% i el va deixar fora de la classificació tant del campionat de França com l'Europeu 2022.

La 48a edició de la pujada a Col Saint-Pierre d'aquest cap de setmana a Franca, a banda de ser la segona prova del competició local, significava el retorn del Campionat d'Europa de Muntanya de la Federació internacional d'Automobilisme (FIA) després de dos d'any absent a causa de la Covid-19. Entre els 226 inscrits, entre les dues proves, hi havia el jove pilot de l'ACA Raül Ferré que va tenir un cap de setmana marcat pels problemes mecànics.

Les coses es van començar a tòrcer dissabte durant els entrenaments amb una avaria en la caixa de canvi que només li va permetre fer una de les pujades planificades. Diumenge, les coses van continuar amb el mateix camí amb una avaria del selector de la mateixa que tampoc li va permetre córrer totes les curses previstes. Amb darrer contratemps deixava al pilot andorrà fora de classificació automàticament perquè, tant en campionat de França com d’Europa, cal sumar els temps de dues pujades de cursa. Tot i això, Ferré n’ha tret el costat positiu “d’un cap de setmana atípic” per treure conclusions del traçat de cara a noves participacions i rodar la mecànica per millorar la posada a punt del nou monoplaça.

Entre els participants hi havia noms com el del gal Kevin Petit, darrer guanyador de la Pujada Arinsal i el campió d'Europa sortint i amb tres títols europeus a l'esquena, l'italià Christian Merli, que després d’adjudicar-se la victòria, amb nou rècord del circuit, es posiciona com un dels favorits al títol europeu.

Etiquetes

Comentaris

Trending