Maeva Estevez, KO entre dos i tres mesos en trencar-se el radi esquerre

La surfista de neu s’ha lesionat mentre entrenava a l’estació austríaca de Pitztal on, justament, havia de debutar aquesta campanya que, ara, es pedra almenys en les seves primeres setmanes

Comentaris

Maeva, tercera al fons, durant els entrenaments a Pitztal, abans de l'accident.
Maeva, tercera al fons, durant els entrenaments a Pitztal, abans de l'accident. FAE

La temporada (o almenys una bona part) s’ha esguerrat per a Maeva Estevez quan ni tan sols ha començat. La surfista de neu de la Federació Andorrana d’esquí (FAE) ha patit aquest dijous un accident mentre entrenava a Pitztal (Àustria). El diagnòstic no és gaire esperançador: té una fractura al radi del braç esquerre que la deixarà fora de combat durant un període entre dos i tres mesos.

Estevez estava aquests dies a l’estació austríaca, justament, entrenant per preparar la temporada. La primera cita del calendari està prevista d’aquí dues setmanes (del 23 al 27) amb les primeres Copes d’Europa que, malauradament, es disputaran sense la surfista de neu andorrana.

La representant de la FAE s’ha lesionat en una d’aquestes sessions d’entrenament. L’andorrana estava surfejant molt bé, amb molt bona intensitat i molt bons temps. En un dels salts, però, ha fet una mala recepció i ha caigut a terra, recolzant la mà i provocant-se la fractura al radi del braç esquerre.

Segons ha explicat el metge de la FAE, Bernat Escoda, Estevez pateix una fractura de Colles, desplaçada del radi, per la qual cosa ha hagut de passar pel quiròfan. “Se li ha fet un tractament quirúrgic i ara tindrà la mà immobilitzada”, ha informat el doctor. Així, “seran entre sis o vuit setmanes amb el canell fràgil”.

Abans d’aquests dos mesos podrà començar a fer exercicis físics adaptats, però no tocar la neu. Així les coses, es preveu que la tornada a la competició sigui a la primavera, al mes de març.

No està sent un any de bon record per a Estévez. I és que aquesta lesió se suma a la que va truncar la seva participació als Jocs de Pequín, el passat febrer. La dolència al genoll la va deixar fora de combat i, just ara, havia tornat a la normalitat que, malauradament, ara s’ha tornat a esguerrar.

Etiquetes

Comentaris

Trending