Llovera continua fent mans i mànigues perquè els mecànics puguin reparar el seu Iveco

El pilot andorrà de camions no ha pogut disputar la cinquena etapa del Dakar però espera poder-se reenganxar a la sisena, encara que no és evident

Albert Llovera observant com els seus companys intenten reparar el camió.
Albert Llovera observant com els seus companys intenten reparar el camió.

Els auxiliars d’Albert Llovera continuen fent mans i mànigues per intentar posar a punt l’Iveco amb què competeix el Dakar i mirar de reenganxar-se a la competició en la sisena etapa, després de no poder disputar la cinquena, que ha transcorregut al tomb de Riyadh. Mentre Llovera espera que esperaràs, la resta de competidors vinculats al Principat han afrontat una etapa que no els ha estat especialment beneficiosa, més aviat el contrari.

En cotxes, Sebastien Loeb, segon a la general, ha retallat gairebé tres minuts a la parella formada per Nasser Al-Attiyah i el resident que corre amb llicència andorrana Matthieu Baumel. Han estat vuitens de l’etapa però es mantenen al capdavant d’una classificació general en la qual Cyril Després és dissetè després de caure al 38è lloc en una jornada que ha estat guanyada per Henk Lategan. També en quatre rodes, però en format camions, s’ha dit, Llovera ha hagut de veure passar els vehicles des del ‘campament’, mirant de posar l’Iveco en òrbita després de nou ensurt que va patir, ara a l’inici de la quarta etapa i que ja va obligar el seu equip a haver de remolcar el vehicle.

En motos, Sam Sunderland ha estat el millor dels pilots lligats a Andorra i tot i la dotzena plaça de l’etapa, es manté líder de la general amb un marge molt estret, encara que no tant com altres dies, amb els seus immediats perseguidors, entre els quals hi ha, en tercer lloc de la general, el resident francès Adrien van Beveren, que avui ha estat quinze.

al attiyah2
El Toyota d'Al-Attiyah i Baumel.

Finalment, Joan Barreda, en aquesta mena de cal i arena que va protagonitzant, ha estat 26è a la general, a setze minuts de qui ha resultat vencedor fora de les dunes, l’italià Danilo Petrucci, que s’ha beneficiat d’una penalització a Toby Price, que havia estat el millor en la sorra aràbiga. El valencià, que ha guanyat dues etapes d’aquest Dakar, és el desè de la general.

Quants als prototipus, Mercè Martí i Margot Llobera han fet una actuació per sota de les seves possibilitats si es té en compte el notable vintè lloc que defensen -o que almenys ostenten després de la cinquena etapa- en la general. En aquesta jornada de Reis, el duet femení catalano-andorrà ha finalitzat en trenta cinquena posició.

Etiquetes

Comentaris

Trending