Lance Henderson, campió del Campionat Individual dels Petits Estats d’Europa d’escacs

El representant andorrà ha superat per mig punt (set victòries i dues partides en taula) el monegasc Igor Efimov i és el primer jugador del país que assoleix aquest títol

Hendeson, a la dreta, durant una de les partides.
Hendeson, a la dreta, durant una de les partides. FEDERACIÓ D'ESCACS

El gran mestre Lance Henderson s’ha proclamat campió del quart campionat individual d’escacs dels Petits Estats. El torneig, que va començar el passat 24 de setembre, ha conclòs aquest diumenge i s’ha celebrat a Vaduz, la capital de Liechtenstein. El representant andorrà ha complert els pronòstics, ja que era el jugador amb més ‘elo fide’ de la cita.

En aquesta han participat escaquistes de Mònaco, Xipre, Luxemburg, les illes Féroe, Guernsey, Jersey, San Marino, Liechtenstein i Malta. El representant de la Federació Andorrana s’ha imposat amb claredat, signat vuit punts dels nous possibles gràcies a set victòries i dues partides finalitzades en taules.

En segona posició, ha quedat el monegasc Igor Efimov, mig punt per sota. El podi l’ha completat una de les sorpreses del torneig. Luitjen Akselsson Apol, de les illes Féroe, ha aconseguit set punts.

Henderson és el primer representant andorrà que aconsegueix aquest triomf. Fins ara, el millor resultat havia estat la segona posició signada per Oscar de la Riva a Xipre (2014) i Luxemburg (2016).

Etiquetes

Comentaris

Trending