Kuric i una tècnica a Hannah dinamiten al MoraBanc contra el Barça

Els tricolors fan un excel·lent primer quart però han anat cedint poc a poc contra uns blaugrana que s'han hagut d'emplear a fons

Mirotic fa una passada marcat per Hannah i en presència de Llovet al partit d'aquest diumenge.

El MoraBanc ha caigut contra l'FC Barcelona per 74-86 tot i tenir opcions fins al darrer quart quan s'han acostat a cinc punts (55-61) a vuit minuts pel final. Aleshores ha aparegut Kuric, amb el suport de Mirotic, amb nou punts consecutius. Això i la desqüalificació de Clevin Hannah han acabat amb la resistència tricolor que ha pogut maquillar als dos minuts finals una derrota que era massa contundent pels mèrits d'uns i altres. L'equip de David Eudal, aquest diumenge sense Arteaga, es manté a la zona baixa de la classificació, quart per la cua.

Les victòries del Monbus Obradoiro i d’Urbas Fuenlabrada, complicaven encara més la situació del MoraBanc a la zona baixa de la classificació en un equip que arribava a la cita amb el líder amb cinc derrotes dels darrers sis partits a l’ACB.  El Barça, per la seva part, es presentava a Andorra sense Davies, Oriola, Jokubaitis i  Higgins, i amb l’objectiu de refermar el lideratge abans del clàssic contra el Reial Madrid. S’enfrontaven un dels equips que més punts encaixen contra el que millor defensa.

Per això els 15 punts rebuts pel MoraBanc en els primers 10 minuts demostren la bona defensa però també el domini local sota els taulers. Els blaugrana no han estat còmodes en cap moment en atac mentre que Jelinek estava encertat des de 6,75 amb un 2 de 3. A l’inici del segon quart, una tècnica a Jasikevicius i un triple de Diagne donaven el  màxim avantatge als tricolors (23-15) que ha estat capgirat per un parcial de 0-9. Eudal ha hagut d’aturar el partit amb un temps mort per donar pas a uns minuts bojos en benefici  blaugrana, més ràpids en les transicions, i amb un MoraBanc desencertat en els tirs de tres (1 de 7).

Durant els primers 20 minuts, Hannah només havia anotat un punt

La gran sortida andorrana havia estat frenada per un rival millor en el segon quart i que ha optat per les accions individuals per superar la defensa. Tot això en un partit molt dur, amb molts contactes i personals. Durant els primers 20 minuts, Hannah només havia anotat un punt, el de la personal per la tècnica a Jasikevicius i els dos equips se n’anaven als vestidors amb uns percentatges molt baixos de tirs de camp (10 de 36 el MoraBanc i 11 de 32 el Barcelona).

3dcbca23 b37a 4027 a5ec 30fde6f2c6f2
Kuric intenta taponar el tir de Crawford.

Hannah iniciava el tercer quart amb un triple fallat (0 de 3) mentre que Exum amb cinc punts i una assistència , i Abrines amb un triple i un parcial de 0-10 allunyaven els barcelonistes en el marcador (32-45). El MoraBanc ha reaccionat amb les seves millors armes, les transicions ràpides i els contraatacs aconseguint un parcial de 7-0 (48-54). Després d'un temps mort de David Eudal, els tricolors han tornar a apretar en defensa malgrat l'acumulació de personals davant un conjunt visitant que mantenia la diferència a còpia de triples amb un 51-59 per tancar el tercer quart.

En el darrer quart, Eudal posava en pista junts a Hannah i Miller-McIntyre. Entrava en escena Kuric amb nou punts consecutius per tornar a posar el seu equip amb +9. La presència de Clevin Hannah en pista duraria ben poc perquè seria eliminat amb una tècnica per simular una personal de Mirotic ('flopping'), que en aquests minuts recuperaria el seu millor nivell després d'haver passar bastant desapercebut a la primera part on només ha anotat dos punts i al segon quart. El MoraBanc ha lluitat per enganxar-se a un partit que havia trencat Kuric i l'expulsió de Clevin Hannah.

Ara, el repte del MoraBanc passa per guanyar els partits contra els equips que, com ell, lluiten per evitar el descens i que són Saragossa, Burgos, Fuenlabrada i Betis.

MORABANC ANDORRA (74): Hannah 1, Paulí 6, Llovet 2, Jelinek 16, Diagne 11 -cinc inicial-, Miller-McIntyre 15, Morgan, Franke 10, Olumuyiwa 4, Noua, i Crawford 9. 12 de 13 tirs lliures; 22 de 41 tirs de dos; 6 de 30 triples. 34 rebots, 12 ofensius.

FC BARCELONA (86): Calathes 4, Exum 14, Abrines 6, Smits 9, Mirotic 13 -cinc inicial-, Laprovittola 10, Kuric 14, Hayes 2, Sanli 7, Caicedo 3, i Nnjai. 22 de 30 tirs lliures; 14 de 38 tirs de dos; 12 de 27 tirs lliures. 45 rebots, 15 ofensius.

Parcials: 19-15,  13-20, 19-24, 23-27.

Àrbitres: Zamorano, Cortés i Mendoza. Eliminat: Clevin Hannah.