Irineu Esteve, 39è als 50km de la Copa del Món d’Oslo

L’andorrà ha sortit amb força i ha encapçalat el grup principal, però ha trencat un dels bastons i això li ha fet perdre ritme

Irineu Esteve als 50km d'Oslo
Irineu Esteve als 50km d'Oslo Modica/NordicFocus

Aquest diumenge ha estat el torn dels 50km clàssics per a homes de la Copa del Món d’esquí de fons que s’ha celebrat a Olso, Noruega. Hi ha participat Irineu Esteve, que ha finalitzat 39è. Malgrat que ha sortit amb força i ha encapçalat el grup principal, ha trencat un dels bastons i això ha fet que la seva cursa hagués de reformular-se a partir d’aquell moment.

L’andorrà, que es troba en un gran moment de forma segons han explicat des de l’equip, ha sortit amb força i ha estat fins i tot encapçalant el grup principal durant el primer tram de la cursa. Ha estat així fins que ha trencat un dels bastons, i ha hagut de seguir en carrera només amb un fins que l’ha pogut canviar. Aquí ja estava perdut el grup principal, i la carrera de l’andorrà ja havia de ser una altra.

Esteve ha canviat el xip i ha anat a buscar completar la cursa entre els 30 primers, però en l’última volta ha perdut un esquí que ha hagut de recuperar uns metres avall del circuit, i finalment ha arribat a meta en la 39ª posició.

El seu crono ha estat de 2h.10.14,5, a 6.47,2 del guanyador, que ha sigut el noruec Martin Loewstroem Nyenget, que s’ha imposat amb 2h03.27,3. L’entrenador i director de fons, Joan Erola, ha explicat que “Irineu es trobava molt bé, però es que tampoc té sort aquest any”. Ha assegurat que el resultat podia ser bo i que “crec que ho hagués pogut fer, perquè ha acabat la carrera amb uns últims quilòmetres molt forts”. Malgrat això, la pèrdua del bastó al quilòmetre 10 i no poder canviar-lo ha fet que perdés el grup, “i en aquestes carreres, quan perds el grup, és molt difícil tornar a empalmar”.

De moment, l’objectiu es posa en recuperar-se per la pròxima cursa, “sobretot anímicament, perquè físicament està molt bé”. Així, Esteve tornarà a la competició a Falun, el pròxim cap de setmana, per tancar la Copa del Món.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending