L’Inter d’Escaldes somia a Europa

Els d’Albert Lopo es planten a la final de la ronda preliminar de la Lliga de Campions en superar el Torshavn de les Illes Fèroe per 0-1 gràcies a un gol de Jordi Betriu i ara els espera el Pristina de Kosovo

Betriu celebra el gol que ha donat la classificació a l'Inter.
Betriu celebra el gol que ha donat la classificació a l'Inter. INTER ESCALDES

Primera nit d’èxit europeu per a l’Inter d’Escaldes. En el debut d’Albert Lopo a la banqueta, han superat les semifinals de la ronda preliminar de la Lliga de Campions. Un gol de Jordi Betriu al quart d’hora de la segona part ha permès l’actual campió de la Lliga Multisegur superar el Tórshavn de les Illes Fèroe. El Pristina, de Kosovo espera a la final de divendres.

El primer temps ha estat igualat i amb alternatives. Artigas ho ha provat només començar amb un xut desviat. Cap dels dos conjunts era el dominador clar i això provocava arribades de cert perill a totes dues àrees. Wardum ho ha provat al 12’ i Askham al 16’, amb llançaments desviats. Més ben dirigit anava el xut de Hansen al 21’, però s’ha trobat amb Gomes. Els minuts previs al descans han estat de menys ritme i amb l’empat inicial s’ha arribat a la mitja part.

La segona meitat ha mantingut en el seu tram inicial aquesta sensació de falta de domini per cap dels dos conjunts. Fins que al 61’ ha arribat la jugada clau del duel. Després d’un córner picat per Roca, Jordi Betriu ha connectat un bon xut i ha marcat el 0-1. L’Inter s’avançava en el marcador i acaronava la seva primera victòria continental.

Els escaldencs, però, eren conscients que encara faltava molt. Mitja hora en la qual ha tocat defensar-se amb ordre i concedir poques opcions al rival. I, sobretot, saber patir. Els illencs han buscat l’empat amb ganes però poc encert durant un tram final que s’ha fet etern. Al final, però, el xiulet final ha permès els d’Albert Lopo superar l’eliminatòria. Ara, els espera el Pristina en la final de la ronda preliminar de la nova edició de la Lliga de Campions.