L’Inter derrota l’Engordany (3-0) i es ‘dispara’ en el liderat de la lliga

L’empat entre l’Atlètic d’Escaldes i la UE Santa Coloma deixa els actuals campions una mica més sols al capdamunt de la classificació

Artigas, autor del primer gol de l'Inter, inicia una jugada.
Artigas, autor del primer gol de l'Inter, inicia una jugada. FAF

L’Engordany ja no està invicte. O el que és el mateix, l’Inter d’Escaldes no només no sap què és perdre encara aquesta Lliga Multisegur sinó que després de quatre jornades lidera en solitari i amb certa comoditat la classificació. La seva victòria contra l’Engordany (3-0) i l’empat sense gols de l’Atlètic d’Escaldes i la UE Santa Coloma els fa una mica més líders.

Els dos conjunts escaldencs que s’enfrontaven aquest diumenge han jugat un partit més equilibrat del que diu el marcador final, malgrat que sempre ha estat l’Inter qui ha imposat un cert domini. La rematada al segon pal d’Artigas al minut 13 que ha suposat el primer gol de l’enfrontament ha donat cert marge de confiança als blau-i-negres. Fins al punt que han anat fent, ara intentant-ho, ara mirant de repel·lir els atacs de l’Engordany. I així fins al tram final del partit.

Betriu de penal al minut 87 i Joel Paredes de falta directa sobre el límit del temps han establert el 3-0 definitiu, molt diferent del que ha passat en el darrer partit de la jornada, en què Atlètic d’Escaldes i UE Santa Coloma no han pogut passar de l’empat. I sense gols. Els primers no saben encara què és perdre. Però tampoc què és guanyar. I la UE Santa Coloma suma el setè punt després d’haver perdut la imbatibilitat fa dues setmanes.

Molt més entretingut ha estat l’FC Santa Coloma i l’Ordino. Els ordinencs s’han quedat amb un home menys quan encara ni tan sols s’havia jugat el primer minut de partit i, amb tot, han donat guerra. Molta guerra. Sense Lucas Maciel al terreny de joc, l’Ordino s’ha avançat gràcies a un gol de penal. Cert que Grandona, amb dues dianes de crac, ha pogut remuntar per als colomencs, però l’Ordino ha reaccionat de seguida i encara ha tornat a igualar abans del descans.

La segona part ha tornat a ser d’allò més equilibrada. Però sense tants moviments en el marcador. L’FC Santa Coloma s’ha quedat amb un home menys, també. I, amb tot, en la recta final del matx i gràcies a una acció d’oportunisme, Guillaume López ha aconseguit establir el definitiu 3-2. Mentrestant, en la zona baixa de la taula, la UE Sant Julià ha tret petroli en l’enfrontament contra el Carroi, enfonsat sense puntuar al capdavall de la classificació.

Sense cap mena de dubte, el concurs de Bacari per part dels lauredians ha estat decisiu per les seves aspiracions de mirar de sumar els tres punts i sortir del pou. El potent davanter i el seu aliat en l’atac, Dani Benítez, han estat els artífexs dels gols que han donat el triomf a la UE Sant Julià (2-0).