Increment de les subvencions esportives confiant en la recuperació de la normalitat post Covid

Es destinen fins a 3,559 milions d’euros, pels 3,2 de l’any passat, amb la principal partida destinada a la Federació d’Esquí amb una ferma aposta per la trajectòria ascendent de Joan Verdú

Riva, Jover i Ruiz, durant la presentació de les subvencions atorgades.
Riva, Jover i Ruiz, durant la presentació de les subvencions atorgades. SFGA

El Govern atorgarà gairebé 3,6 milions d’euros en subvencions per a les entitats i clubs esportius al llarg d’aquest any. Es tracta d’un increment significatiu en comparació a la que es va donar un 2021 on encara gran part de l’activitat va estar marcada per les limitacions de la pandèmia. Llavors, es va quedar en tot just 3,2 milions. Des del Govern, la ministra, Sílvia Rival, ha expressat la confiança en què aquest sigui l’exercici de la recuperació “de la normalitat”.

“Es reprèn la normalitat post Covid, amb més opcions de desplaçaments internacionals i competicions”, ha recordat la titular del ministeri en la presentació de les subvencions que s’atorgaran enguany. En total, i seguint les peticions que s’han rebut per part dels club si entitats, ens transferiran 3,559 milions d’euros, tot i que encara es deixa oberta la possibilitat de rebre noves sol·licituds per a projectes concrets.

Creix la dotació al Comitè Olímpic pensat en  fins a tres grans cites esportives del 2022: els Jocs de Pequín, el Festival de la Joventut Europea i els Jocs del Mediterrani a Oran

La xifra suposa un increment en comparació als 3,2 milions atorgats l’any passat. Un 11,2%. Llavors, ha recordat Riva, molts clubs van demanar menys diners justament perquè la pandèmia feia difícil o fins i tot impossible la celebració de determinades competicions. Enguany, es confia en una recuperació de la situació prèvia a l’esclat de la crisi sanitària.

La Federació d’Esquí (FAE) és la que rebrà una subvenció més important, superant el milió d’euros: 1,009. En certa forma, la petició ve vinculada a l’ambició per seguir l’evolució de Joan Verdú, després dels bons resultats assolits la passada temporada i amb l’opció de participar en més proves de la Copa del Món. El MoraBanc Andorra rebrà 180.000 euros i la Federació de Muntanyisme, 220.696, entre altres.

També creix la dotació al Comitè Olímpic. I és que l’entitat havia d’afrontar fins a tres grans cites esportives aquest 2022: els Jocs de Pequín, el Festival de la Joventut Europea i els Jocs del Mediterrani a Oran. En total, prop de 118.000 euros.

La gran majoria de clubs i entitats mantenen o veuen incrementada la subvenció. I en el cas d’aquelles que veuen disminuït l’ajut, segons ha assegurat el secretari d’Estat, Justo Ruiz, és perquè elles mateixes n’han demanat menys. “En tots els casos es compleixen les seves necessitats”, ha afirmat.

Entre les novetats, hi ha la primera vegada que la Federació de pàdel entra en el programa. Ho fa amb una quantitat modesta, 3.000 euros. Des del Govern també s’ha remarcat altres ajuts ja no de caràcter econòmic, com l’assessorament comptable del qual es beneficien 18 entitats i dos clubs o els serveis que s’ofereixen al Centre de Tecnificació d’Ordino. Riva ha destacat que al llarg dels pròxims mesos, l’oferta a aquesta instal·lació encara creixerà més amb la nutrició i la psicologia (juny) i medicina esportiva i fisioteràpia, ja al setembre.

s’afegeix el servei de nutrició i psicologia. I al setembre, el e medicina esportiva i el de fisioteràpia.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending