Històric 12è lloc d’Irineu Esteve a l’skiathlon dels campionats del món de Planica

És la millor posició assolida mai per un andorrà en una prova d’aquest nivell, que ha tancat amb un temps d’1h11’41’’8, a dos minuts i escaig del guanyador

Irineu Esteve durant la prova.
Irineu Esteve durant la prova. NORDIC FOCUS

Bon debut de la delegació andorrana en els campionats del món d’esquí de fons que es disputen des d’aquest divendres a Planica. Irineu Esteve obria el foc a la prova d’skiathlon i ha tancat la cursa amb una meritòria dotzena posició. Es tracta de la millor classificació mai assolida per un fondista del Principat en una cita d’aquestes característiques, superant el 15è lloc aconseguit el 2021 als 15 quilòmetres d’Oberstdorf.

Per tant es pot dir obertament que Esteve ha fet història. Al llarg dels 30 quilòmetres de recorregut de la cursa disputada a Eslovènia ha lluitat mà a mà contra els millors especialistes en la modalitat. Finalment, ha completat la prova amb un temps d’1h11’41’’8, a 2’01’’5 del guanyador, que ha estat el noruec Simen Hegstad Krueger.

Amb el dorsal 26, l’andorrà ha sabut d’inici seguir l’estela dels favorits. Un grup d’una desena de corredors marcava el ritme frenètic en les primeres voltes en clàssic -la prova consistia de quatre voltes (15 quilòmetres) en aquesta modalitat i 4 més en skating-. El primer tram de la cursa l’ha completat en quinzena posició per remuntar llocs en el segon, una especialitat que domina més.

A la part final del recorregut, Esteve ha arribat molt igualat amb dos altres fondistes més, el finès Perttu Hyvarine i el suec Jens Burman. A la darrera volta, però, tots dos han imposat un ritme molt fort i l’andorrà no l’ha pogut seguir. Per això, s’ha hagut de conformar amb la dotzena posició.

“Crec que podem estar molt contents per la cursa”, ha afirmat l’esquiador, tot assegurant que “millor no es podia haver fet”. Així, ha destacat que “he sabut patir en clàssic intentant empalmar amb el grup, però al final m’ha estat impossible”. Esteve ha valorat que “venia amb molt bona forma, i crec que ho he demostrat”.

Per la seva banda, el seu entrenador, Joan Erola, també es mostrava satisfet. “Ha fet una molt bona cursa en clàssic, molt a prop del grup. Ha sigut molt competitiu i això ens ha fet que puguem sortir amb skating amb opcions de remuntar posicions”, ha indicat, tot posant en relleu que “ha fregag el top 10”.

Esteve tornarà a competir el pròxim dimecres en la prova dels 15 quilòmetres individual. Abans, aquest dissabte, serà el torn de Carola Vila amb els 15 quilòmetres skiathlon.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending