Un gol de penal estreny la part alta de la primera divisió del futbol andorrà

La UE Santa Coloma derrota el líder Inter Escaldes (1-0) i Atlètic d’Escaldes i Sant Julià aprofiten per escurçar distàncies

Gavim xuta el penal que ha significat l'únic gol del partit.
Gavim xuta el penal que ha significat l'únic gol del partit. XAVI MIRÓ / FAF

La derrota del líder Inter Escaldes davant la UE Santa Coloma ha fet que la dissetena jornada de la Lliga Multisegur, la primera divisió andorrana de futbol, provoqui un estrenyiment en la part alta de la classificació. Els escaldencs podrien haver posat la directa però un solitari gol de penal els ha frenat en sec i això ho han aprofitat l’Atlètic d’Escaldes i el Sant Julià per escurçar diferències quant als punts entre els uns i els altres.

Colomencs i escaldencs han jugat un partit molt equilibrat i que s’ha decidit amb un solitari gol de Gavim. El jugador de la UE Santa Coloma ha transformat des dels onze metres el penal que li havien comès sobre ell mateix. El gol ha pujat al marcador poc abans del descans. I n’han tingut prou els de Juan Velasco per imposar-se als de Fede Bessone i mantenir-se en posicions europees. La UE Santa Coloma és ara mateix quart.

En segon i tercer lloc, empatats a punts, hi ha l’Atlètic d’Escaldes i el Sant Julià, tots dos a tres punts de l’Inter. L’Atlètic no ha tingut cap problema per imposar-se a l’Ordino. Dos gols molt matiners (minuts 3 i 17 del partit) d’Aaron Sánchez han encarrilat un triomf ben contundent (0-5). Una mica més ha hagut de treballar el Sant Julià però, amb tot, també ha aconseguit una sòlida victòria contra l’Engordany (1-3).

Maffeo, que ha fet el primer i el darrer gol dels lauredians, ha estat el gran protagonista del partit entre Engordany i Sant Julià. El jugador lauredià ha anotat els dos gals gràcies a sengles lliures directes, el segon amb la col·laboració gairebé imprescindible de la tanca defensiva. Casas havia posat el 0-2 que s’ha encarregat inicialment de retallar Assane.

Finalment, en el darrer partit de la jornada, l’FC Santa Coloma n’ha tingut prou amb una explosiva primera part, especialment entonada per part de Guillaume López, per derrotar el cuer Carroi. Els colomencs han fet els cinc gols del matx durant els primers 45 minuts. I al segon temps s’han dedicat a contemplar el joc. Guillaume López ja havia marcat dos gols als minuts 2 i 7. I n’hi ha afegit dos més poc abans del descans, abans del qual encara ha tingut temps Xavi Puerto per marcar.

reportatge gràfic: Xavi Miró / FAF