Els futbolistes de Segona B reclamen una data per començar la lliga

Els clubs segueixen sense saber ni la composició dels grups ni quan s’iniciarà la competició, dubtes que podrien solucionar-se aquesta setmana amb el protocol per a competicions no professionals que està enllestint el CSD

El comunicat el signa l'AFE i representants dels jugadors de Segona B.
El comunicat el signa l'AFE i representants dels jugadors de Segona B.

Els dubtes continuen planant sobre el retorn a la competició a Segona B. Tot i que els clubs ja han començat els entrenaments de pretemporada, entre ells l’FC Andorra ja amb dos amistosos disputats, la primera jornada de Lliga no té encara data confirmada. Bé, de fet no hi ha calendari ni tampoc distribució dels, de moment, 102 equips que hi participaran. El malestar comença a ser evident, com demostra el comunicat fet públic per l’Associació de Futbolistes (AFE) amb el suport dels jugadors de la categoria.

En el document, es manifesta la “gran preocupació” davant la situació que, remarquen, “afecta de forma directa les nostres relacions laborals”. A més, recorden que, malgrat que la Segona B es consideri una categoria no professional, la normativa espanyola sí que els atorga aquesta condició als esportistes que hi participen. Per tant, entenen que “tenim dret que es garanteixi l’exercici de la professió i s’estableixin les mesures necessàries per desenvolupar-la amb garantia sanitària, ja que, com tots els treballadors, les nostres famílies en depenen econòmicament”.

El comunicat, signat entre jugadors de Segona B i l'AFE, recorda que moltes famílies depenen del retorn a la competició

Per això, reclamen que “es desenvolupi un protocol avalat pel ministeri de Sanitat” per garantir la tornada a la competició. I, sobretot, avisen que “és estrictament necessari que aquesta tornada a la competició es realitzi a la major brevetat possible i, a més, s’estableixi una data certa del començament de la mateixa”.

La data, però, és només una de les incògnites que encara planen sobre la categoria. Inicialment, s’havia parlat de finals de setembre, però fa setmanes que es va descartar. La Federació, per ara, només ha confirmat que hi haurà finalment 102 equips després de decidir no celebrar l’eliminatòria de repesca entre els primers dels diferents grups de Tercera, fet que ha obert la porta a reclamacions per ampliar encara més la Segona B.

I res més. Ni data d’inici ni composició de grups i subgrups, fet que neguiteja, de forma important, a tots els clubs. De fet, la indefinició de la Federació també afecta, cal recordar, una Primera i una Segona Divisió encara sense calendari quan, teòricament, falten només dues setmanes per a la primera jornada. Es preveu que aquest se sortegi aquesta setmana, fet que podria obrir la porta també a abordar els dubtes de la Segona B.

El CSD assegura que aquesta setmana farà públic el protocol sanitari per a competicions no professionals que hauria de desbloquejar la situació

Entre altres aspectes que hi podrien ajudar a aixecar les incògnites hi ha la promesa del Consell Superior d’Esports (CSD) espanyol de presentar aquesta setmana el protocol per a les competicions no professionals. En una piulada del passat divendres, s’afirmava que “s’estan rebent nombroses aportacions per part de les Comunitats Autònomes” que han de permetre posar en marxa les competicions “sota criteris sanitaris segurs”.  

Amb aquest document, en teoria, es donaria el vistiplau al retorn a aquestes competicions, entre elles, la Segona B. Caldrà veure, després, si la Federació, amb el protocol a la mà, comença a desvetllar incògnites on encara es pren el seu temps.

Comentaris

Trending