Fort dispositiu de seguretat per a rebre als aficionats anglesos

La policia ha creat un pla estratègic i ha treballat conjuntament amb el servei d’intel·ligència britànic per a l’arribada dels més de 800 seguidors de la selecció el dissabte

Estadi Nacional d'Andorra la Vella
Estadi Nacional d'Andorra la Vella

El partit de la fase de classificació per al Mundial de Qatar 2022 que enfrontarà Andorra amb Anglaterra tindrà lloc el pròxim dissabte, 9 d’octubre. Per a la cita no solament s’espera a la selecció al Principat, sinó l’arribada d’entre 800 i 900 aficionats que acudiran al país per a veure al seu equip. Per aquest motiu, la policia ha preparat un fort pla estratègic de seguretat, que ajudarà a mantenir l’ordre en un cap de setmana força complicat, ja que també coincideix amb la festivitat del Pilar a Espanya.

El director adjunt de la policia, Bruno Lasne, ha assegurat que fa dies que hi treballen per a poder tenir una forta organització i poder mantenir la seguretat davant de la gran arribada de visitants per a l’encontre. “Tindrem un dispositiu interior a l’estadi i un exterior, així com una forta presència als llocs de confluència”, ha indicat. També s’han mantingut contactes amb els serveis d’intel·ligència de la policia anglesa, de la qual acudiran entre quatre i cinc agents a Andorra, “perquè ells saben totes les persones que no poden acudir al camp per problemes anteriors”.

Lasne ha explicat que la policia hi estarà present tant uniformada, com de paisà, per poder garantir una major seguretat. Tot i això, no seria d’estranyar que els aficionats no es moguessin únicament per l’estadi, sinó que visitessin diferents punts de la capital. En aquest sentit, Lasne ha afirmat que s’han preparat tríptics per als aficionats, on s’indica com s’han de moure per a acudir al partit, “però també hi acudirem a punts que puguin ser d’afluència”.

Als voltants de l’estadi, en primer lloc els aficionats anglesos hauran de recollir les seves entrades, que han sigut sortejades al seu país i són nominals. A continuació, hi haurà un fort dispositiu a l’entrada, on agents de policia i de seguretat privada faran un filtratge abans que passin les portes. A la sortida, Lasne ha indicat que un gran percentatge dels visitants marxaran amb els autobusos només acabi el partit, en direcció a Espanya, “però pot ser que tinguem un nombre residual que hagi vingut en vehicle propi i que pernocti a Andorra”.

Etiquetes

Comentaris

Trending