Les Finals de la Copa del Món Andorra 2023 tindran una prova per equips

La Federació Internacional d’Esquí (FIS) ha validat el programa de la competició que es disputarà del 13 al 19 de març als sectors de Soldeu El Tarter de Grandvalira

Les Finals del 2019 van aplegar molts espectadors.
Les Finals del 2019 van aplegar molts espectadors. GUSTAVO SUBILIBIA

La Federació Internacional d’Esquí (FIS) ha validat el programa de les Finals de la Copa del Món Andorra 2023. Els 25 millors esquiadors de cada disciplina de l’esquí alpí competiran en nou proves que es disputaran del 13 al 19 de març als sectors de Soldeu El Tarter de Grandvalira.

Dilluns i dimarts tindran lloc els entrenaments de descens a la pista Àliga. Els millors corredors i corredores del món s’estrenaran en competició
dimecres, i ho faran en aquest traçat amb un descens masculí, seguit de la mateixa disciplina en la categoria femenina. L’acció continuarà dijous al mateix escenari amb les proves de supergegant femení i masculí.

Una de les novetats de la segona edició de les Finals de la Copa del Món de Grandvalira serà la prova per equips. A diferència del 2019, l’emblemàtica Àliga acollirà divendres dia 17 un paral·lel gegant en comptes d’un paral·lel eslàlom. Andorra podrà participar en aquesta emocionant cursa mixta en la qual es medirà amb les grans potències de l’esquí.

El cap de setmana, el focus de l’esquí alpí mundial es traslladarà a la pista Avet de Soldeu amb la celebració de les modalitats tècniques en el que serà la gran festa final del circ blanc. Dissabte, 18 de març tindrà lloc l’eslàlom femení amb la previsió que estrelles com la quatre vegades campiona del món, Mikaela Shiffrin tornin a gaudir del traçat i l’ambient al mític escenari de Copa del Món del país dels Pirineus.

Aquesta mateixa jornada, es disputarà el gegant masculí amb grans noms com ara el campió de la Copa del Món de la temporada passada, Marco Odermatt. Les Finals de la Copa del Món a Andorra finalitzaran diumenge amb el gegant femení i l’eslàlom masculí.

Etiquetes

Comentaris

Trending