Felipe Porras, nou campió d’escacs absolut d’Andorra

Ha assolit 7,5 punts de 8 possibles, sense perdre cap partida i amb victòria la darrera ronda contra el gran mestre Lance Henderson

Serni Ribera, Felipe Porras, Josep Maria Ribera, els tres primers classificats.
Serni Ribera, Felipe Porras, Josep Maria Ribera, els tres primers classificats. FEVA

El mestre Felipe Porras (2337 FIDE) s’ha proclamat campió d’escacs d’Andorra d’enguany. Porras ha assolit 7,5 punts de 8 possibles, sense perdre cap partida i amb victòria la darrera ronda contra el gran mestre Lance Henderson. 

El podi l’han completat els germans Ribera, amb 6 punts. Serni Ribera, qui també ha aconseguit vèncer Henderson, no ha pogut revalidar el triomf de l’any passat i Josep Maria Ribera ha ocupat la tercera plaça de la classificació per un pitjor coeficient de desempat. El quart lloc ha estat per al candidat a mestre Cristofer Luke.

Aquesta edició també ha estat la que més participants femenines ha tingut, amb un total de sis noies. El premi a la millor jugadora ha recaigut en Alexandra Muratet, que ha assolit 5 punts de 8 i ha finalitzat en novena posició, empatada a punts amb Lance Henderson, Sergi Pham, Esteve Mateu i Marc Martínez.

Pel que fa als premis especials per trams, els guardons arts han estat per a Marc Martínez, 8è amb 5 punts; David Sinfreu, 12è amb 4 punts; Sílvia Real, 14a amb 4 punts i Àlfred Alcón, 23è amb 3 punts.

El torneig, que s’ha disputat aquest dissabte 22 d’octubre a la seu del GEVA amb 27 jugadors i a un ritme de 15 minuts amb 10 segons d’increment, ha estat un dels més forts dels darrers anys i ha comptat amb participants que no l’havien jugat mai com Lance Henderson, Felipe Porras, Sergi Pham, Júlia Muratet i Nerea Pastor.

Etiquetes

Comentaris

Trending