L’FC Andorra fa realitat “un vell somni” amb el fitxatge de Julen Lobete

En la presentació del nou davanter tricolor, cedit pel Celta de Vigo, Nogués deixa clar que era la “primera opció”, mentre que el futbolista basc assegura que “no tindré cap problema” per adaptar-se al joc proposat per Eder Sarabia

Julen Lobete saluda Jaume Nogués al pont de la Rotonda, a Andorra la Vella.
Julen Lobete saluda Jaume Nogués al pont de la Rotonda, a Andorra la Vella. FCA

“Un vell somni”. Així ha definit el director esportiu de l’FC Andorra, Jaume Nogués, el fitxatge de Julen Lobete. El davanter, cedit pel Celta de Vigo, ha estat presentat aquest dimecres com a un dels primers reforços de l’equip tricolor. El jugador basc, format a la base de la Real Sociedad, es mostra convençut que s’adaptarà a la perfecció a l’estil de joc d’Eder Sarabia. Justament, una forma de futbol que l’ha atret de seguida. “Era la nostra primera opció”, ha afirmat un Nogués que demana tranquil·litat i paciència pel mercat d’incorporacions.

Lobete, doncs, ja ha trepitjat Andorra i la gespa del Nacional. Per fi, ha vingut a dir el director esportiu, que ha volgut recordar que “sempre hem estat interessats a tenir-lo”. La passada campanya, però, “no hi va haver l’opció; enguany, sí”. El punta basc arriba en qualitat de cedit per una temporada. I prou. “El Celta compta amb ell pel futur. Ja ens van deixar clar que aquesta era la condició”, ha comentat.

Nogués ha volgut “enviar un missatge d’optimisme” i assegurar, malgrat les baixes que s’han produït que “farem un equip millor que la temporada passada”, però ha demanat “paciència”

Nogués ha posat en relleu que el nou davanter tricolor “pot jugar en vàries posicions”, però que ell el veu “de punta amb el 4-3-3”. Tot i això, ha valorat positivament el fet que “també pot caure a les bandes” i ha destacat el seu joc “a l’espai”. De fet, el mateix Lobete ha deixat clar que “puc estar a qualsevol posició; no tinc cap problema”.

El director esportiu de l’Andorra ha valorat especialment el fet que, en aquest cas, Lobete és “la primera opció” amb què es treballava per reforçar una davantera mancada ara d’efectius després de les sortides de Bakis, Carlos Martínez, Bundu, Jacobo i Valera. I, en aquest cas, el jugador ha apuntat que també ha estat una decisió ràpida. “Aquest any ens hem interessat molt més per diverses raons. Estic molt content d’escollir aquesta sortida, perquè tenen un projecte molt interessant. M’agrada molt. No vaig dubtar”, ha assegurat.

En certa forma, l’ha ajudat el fet que els tricolors “sempre juguen bé”. Ha recordat, de fet, que “ens vam enfrontar fa dos anys contra ells i ja ho feien bé i fàcil”. I la temporada passada, “els seguia pels excompanys que hi havia a la plantilla”, com ara Petxarroman o Germán Valera. “Els vaig seguir a Segona i veig que ho continuaven fent bé”, ha destacat. Per això, no ha estat difícil decidir-se. I té clar que adaptar-se tampoc ho serà. “Estic preparat per a tot”, ha afirmat.

MÉS MERCAT

Lobete és només el primer fitxatge presentat. N’hi ha dos més de tancats, Miguel Leal i Iker Benito. Falten, doncs, uns quants més. Entre 8 i 10, segons ha reconegut Nogués que ha volgut “enviar un missatge d’optimisme”. Ha reconegut que “hi ha hagut baixes” tot puntualitzant que fins a sis eren jugadors cedits, alguns dels quals “intentarem que tornin”. I ha volgut assegurar que “farem un equip millor que la temporada passada”, però també “demanar paciència”, ja que “no volem precipitar-nos ni fitxar per fitxar perquè ara ens falten jugadors”.

Tot i això, ha avançat que “el mercat anirà més ràpid que l’any passat”. És a dir, que l’Andorra no esperarà al final per fer incorporacions -el termini acaba l’1 de setembre-. Això sí, Nogués sí que ha apuntat que, en alguna posició, sí que es prefereix esperar perquè els darrers dies sempre sorgeixen opcions que, ara mateix, són impossibles.

Fins llavors, per cert, també hi haurà temps per possibles sortides. I, tot i que no és pas la voluntat del club tricolor, un dels noms que sona en diferents equips, alguns dels quals de la nova Lliga EA Sports, és Mika Mármol. “Ho hem d’afrontar com un cas d’èxit. Ens arriba lliure, sense pagar i ara està en boca de tothom; ho hem de mirar positivament”, ha manifestat el director esportiu de l’Andorra. Tot i això, ha deixat clar que el seu desig és que “es quedi”. Per tant, s’ha remès a la clàusula, de tres milions d’euros. “Si ens el compren ho haurem de respectar”, ha indicat. També ha apuntat que, més enllà d’un contacte per part d’un club, “el dia d’avui no hi ha res i no ho esperem”.

Ricard Artero, amb la samarreta del Girona.
Ricard Artero, amb la samarreta del Girona.

Pel que fa a altres possibles incorporacions, Nogués no ha volgut “confirmar ni desmentir” cap nom. A la llista de possibles incorporacions s’ha sumat ara Ricard Artero, propietat del Girona. El migcentre ha militat al filial del club roig-i-blanc però també ha tingut opcions al primer equip. Una opció, igual que amb Pau Víctor, seria la cessió per una campanya.

Comentaris (2)

Trending