L’FC Andorra afronta al Sardinero una primera final per assegurar la permanència

L’equip tricolor visita el Racing, que ara mateix marca la salvació, i sap que sumar els tres punts consolidaria la reacció apuntava davant l’Sporting i suposaria un pas endavant cap a l’objectiu primari de la temporada

Els jugadors tricolors, en el darrer entrenament abans de viatjar a Santander.
Els jugadors tricolors, en el darrer entrenament abans de viatjar a Santander. FC Andorra

L’FC Andorra afronta aquest dissabte tota una final a Santander. Els d’Eder Sarabia visiten el Racing, l’equip que, ara mateix, marca la permanència. Per tant, en cas de sumar els tres punts, els tricolors farien un pas important cap al principal objectiu de la temporada: garantir la continuïtat a LaLiga Smartbank. L’equip vol aprofitar la inèrcia de la victòria aconseguida diumenge passat davant l’Sporting per consolidar la reacció després de posar fi a la mala ratxa que havia patit en les últimes jornades.

Sarabia admet que, malgrat que no li agradi fixar-se gaire en la classificació, aquesta setmana han hagut de parlar del que suposa el partit. “Inconscientment està allà”, ha apuntat. També recorda que tots dos conjunts tenen una història recent, amb dos duels que el Racing va emportar-se. El primer, la final de Primera Federació. El segon, el partit de la primera volta, amb victòria per 0-1 al Nacional. Nova oportunitat, doncs, per trencar aquesta sensació de bèstia negra.

Vilanova, Martí Vilà i Dani Morer segueixen sent baixa a l’equip tricolor, que sí que podrá comptar amb Petxarroman i Àlex Valle

No serà, però, missió senzilla. El quadre càntabre ha registrat les darreres jornades, des del canvi d’entrenador amb l’arribada de José Alberto López, una relativa millora. Sarabia avisa que es trobaran “un equip agressiu, que pressiona i corre bé i amb futbolistes en bon moment”. Tot i això, es mostra convençut que els seus homes estan preparats. “Sabem què trobarem i estem amb ganes i forts per a competir bé”, ha afirmat.

Sobre el Racing, també ha comentat que “segueix sent similar, però ha crescut del que ja venia treballant amb Guillermo Romo”. Especialment, avisa que és dels millors equips “quan toca defensar replegat perquè té solidaritat, compromís i no se sent malament en aquestes situacions”. De fet, alerta que “si pot sortir a la contra, se sent segur”.

L’Andorra també buscarà trencar la mala ratxa com a visitant. No guanya des de finals de novembre, quan ho va fer a Eivissa. Sarabia, però, ha volgut defensar que “a nosaltres se’ns reconeix tant a casa com a fora”. I es mostra segur que en els desplaçaments “no he notat que l’equip hagi baixat el nivell ni que ens hagin superat durant tot un partit”. Afirma, de fet, que “sempre hem estat a prop de guanyar” i que si no s’ha aconseguit pes per “detalls que no vam controlar o per manca d’encert”.

Pel que fa a les baixes, Sarabia segueix sense poder comptar amb Vilanova i Martí Vilà, de llarga durada, tot i que el central podria començar a entrenar amb el grup en poc temps. Tampoc té disponible Dani Morer. En canvi, sí que podran estar a Santander Petxarroman, ja recuperat del cop sofert davant l’Sporting, i Àlex Valle, que aquesta setmana ha estat convocat amb la selecció espanyola.

Per la seva banda, el Racing afronta el duel conscient que necessita sumar per allunyar-se de la zona de perill. Sobre l’Andorra, López ha admès que “segurament ens guanyarà la possessió”, però ha deixat clar que això no li preocupa: “el meu objectiu és el partit”. Per això, ha avançat que “haurem de tenir paciència i per això demano al públic que ens ajudi perquè ells són un equip que et sotmet i que et pot generar inquietud perquè té molt la pilota”. Pel que fa a les baixes, només Bobadilla i Peque es perdran el partit per lesió.

WhatsApp Image 2023 02 24 at 17.32.12
WhatsApp Image 2023 02 24 at 17.32.31

Comentaris

Trending