La FAN valora positivament la participació de Tresa Vergés al Festival Olímpic de la Joventut

La nedadora ha aconseguit el rècord d’Andorra de quinze anys en els 400 metres lliures i ha superat la millor marca personal en els 200

Vergés i Maltrana, a la ciutat eslovaca.
Vergés i Maltrana, a la ciutat eslovaca. FAN

Un rècord d’Andorra i una millor marca personal. És el balanç de Tresa Vergés en la seva participació en el 16è Festival Olímpic de la Joventut Europea, disputat aquesta setmana a Banská Bystrica, a Eslovàquia. Des de la Federació de Natació (FAN) es fa un balanç positiu. I és que, es recorda, era tot just la seva primera experiència en una competició internacional.

“Fer aquest debut amb 15 anys, millorar o quedar molt a prop de les seves marques personals i aconseguir un rècord d’Andorra està fenomenal”, ha valorat l’entrenador i director tècnic de l’entitat, Alfonso Maltrana. Especialment positiva ha estat la seva participació en la prova dels 400 metres lliures. Amb una marca de 4’41’’03, va batre el rècord d’Andorra de la seva edat, que fins ara tenia Alexandra Mejía. També li va servir per quedar 22a a la cursa.

Vergés també ha assolit una millor marca personal a la prova dels 200 metres lliures amb un temps de 2’12’’83. Va quedar en 32a posició. A l’entendre del seu entrenador, “és un exemple tangible dels senyals de progressió”. El tècnic també ha destacat que “ha estat per primera vegada en un campionat llarg durant el qual que ha sabut gestionar canvis de rutines i entrenaments i refer-se del canvi entre l’emoció positiva i la frustració del moment menys satisfactori”.

Per la seva banda, la nedadora ha comentat que “participar et dona l’oportunitat de conèixer el nivell de la natació a Europa i t’ajuda a entendre fins on vols arribar”. També ha avançat que “la temporada vinent, lluitaré per estar a un gran nivell que em permeti gaudir de més oportunitats per participar en competicions internacionals”.

Etiquetes

Comentaris

Trending