Espot i Bonell desitgen sort a la delegació andorrana als Jocs dels Petits Estats

El cap de Govern destaca el salt en el nombre d’esportistes classificats (de 25 el 2019 a Montenegro a 65 ara, a Malta) i posa en relleu l’exemple que representen per a les generacions més joves

Foto de grup de la delegació amb les autoritats.
Foto de grup de la delegació amb les autoritats. SFGA/ C.ESTEVE

Els 65 esportistes que participaran a partir de dilluns vinent en els Jocs dels Petits Estats han estat rebuts aquesta tarda pel cap de Govern, Xavier Espot; la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell; i el secretari d’Estat de Joventut i Esports, Alain Cabanes. El màxim responsable de l’executiu ha volgut valorar l’àmplia delegació del Principat que es desplaçarà a Malta, que supera en 40 la darrera expedició, a Montenegro. També ha valorat l’exemple que suposen per a les noves generacions.

L’acte ha tingut lloc a la seu governamental i perseguia l’objectiu d’animar els esportistes de cara a la cita que han de disputar la setmana vinent. En total, seran 65 els representants d’Andorra a la cita de l’illa mediterrània. Es tracta d’una xifra considerablement superior a l’ara fa quatre anys: només 25 van estar a Montenegro.

I això ha volgut remarcar de forma especial Espot. “És una fita que per si sola ja és un  èxit i us ha d’enorgullir”, ha assegurat durant el seu discurs. També els ha volgut desitjar molta sort i agrair-los “el gran esforç que suposa arribar fins aquí”. En aquesta línia, ha volgut destacar que els esportistes són “un exemple per a tota la societat, però sobretot per a les generacions més joves perquè els valors com el  respecte, la tolerància, el treball en equip o la disciplina avui són més necessaris que mai i no només en l’àmbit esportiu”.

La de Malta és la darrera edició dels Jocs abans que, el 2025, tornin al Principat, com ja va succeir el 1991 i el 2005. Ho havien de fer, cal recordar, el 2021 però es va optar per canviar la data per l’esclat de la pandèmia del coronavirus. Ara, es té clar que, un cop passi aquesta cita, caldrà preparar-se, tal organitzativament com esportivament per a llavors. “Esperem impulsar els ideals de l’olimpisme, sobretot el jovent, amb la implicació ciutadana i el voluntariat”, ha emfatitzat Espot.

La delegació que es desplaça fins a Malta, organitzada pel COA, també comptarà amb la participació de la ministra i el secretari d’Estat. Així mateix, el cap de Govern viatjarà també fins a l’arxipèlag del Mediterrani per recollir el testimoniatge per a l’acolliment dels jocs el 2025.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending