Els Joves Pilots del ACA compleixen les expectatives per la temporada

Els més veterans del programa han demostrat, a més, tenir una plaça fixa entre els especialistes dels certàmens espanyol i català de l’especialitat

El jove pilot de ACA Esport, Raul Ferré.
El jove pilot de ACA Esport, Raul Ferré. FotoEsport

El Programa de Formació de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) ha complert, per onzena temporada, les expectatives que es van establir a l’inici del curs. A més, els veterans, Raul Ferré i Edgar Montellà, han demostrat tenir una plaça fixa entre els especialistes dels certàmens espanyol i català de l’especialitat. Pel que fa als acabats d’incorporar, Marc Solsona i Marcel Muxella, han posat de manifest una bona adaptació a aquest món.

Després de la temporada atípica del 2020, en la qual es va proclamar campió d’Espanya en la categoria 2 i de Catalunya, Ferré va decidir fer un pas endavant i anar pel títol de la màxima categoria del CEM. El repte tenia la màxima dificultat, i s’havia de batre al diverses vegades campió, Javi Vila. A més, es tenia una mecànica en ple procés de desenvolupament. Tot i això, el pilot va superar el repte i va tenir una temporada de menys a més, llimant diferències en cada meeting. El seu millor moment va estar a la Pujada a l’illa d’Eivissa, on va aconseguir el triomf a la categoria 2. Va acabar el CEM 2021 en la segona plaça al podi.

Per la seva banda, Montellà ha tingut un creixement continu durant la temporada. Al CEM va tenir opcions al títol de la categoria 3, fins a l’última cita a Ibi (Alacant). Ha estat molt regular, i ha estrenat el seu palmarès en triomfs parcials. Al Campionat de Catalunya CMMP, el pilot va poder celebrar el títol, sent el més ràpid en la Pujada Sta. María de Vilalba – Ullastrell.

Solsona, Malgrat perdre’s les primeres cites de la temporada, va demostrar que està en condicions de plantar cara als més ràpids. Ha assimilat molt bé els ensenyaments teòrics que ha rebut, fet que ha demostrat en la progressió que ha tingut des que va iniciar a competir. Per un altre costat, Muxella va disputar les proves d’Arinsal i Ullastrell, com a primer test de cara a afrontar el 2022 amb un calendari més exigent i amb la mirada posada en la part alta de la classificació.

Els resultats obtinguts pels pilots desplaçats des d’Andorra a les proves del CCM, han tingut com a conseqüència l’assoliment del títol d’escuderies per part de ACA Esport. Així doncs, els responsables del Programa es mostren satisfets pels objectius assolits, però seguiran treballant per consolidar-lo.

Etiquetes

Comentaris

Trending