“El tovalló de Messi, d’Andorra ha d’anar al Museu del Barça”

El primer representant del millor futbolista del món a Espanya, actualment resident al Principat, dóna a entendre que hi ha contactes amb l’FC Barcelona perquè el famós ‘document’ passi a ser ‘propietat’ del club

Horacio Gaggioli mostra el tovalló a Cristina Puig, presentadora de 'FAQS', en un cèntric hotel d'Andorra la Vella.
Horacio Gaggioli mostra el tovalló a Cristina Puig, presentadora de 'FAQS', en un cèntric hotel d'Andorra la Vella. FAQS

“Si tot acaba bé, d’Andorra ha d’anar al Museu del Barça.” L’agent de futbolistes argentí Horacio Gaggioli, resident al Principat, ha donat a entendre que més aviat que tard, el tovalló que va suposar el compromís de l’FC Barcelona davant els representants de Lionel Messi per incorporar llavors un petit jugador de Rosario a la Masia blaugrana, hauria de passar a ser ‘propietat’ del club. El ‘document’ en qüestió fa anys que està resguardat en una caixa forta de Crèdit Andorrà.

Gaggioli, resident a Escaldes, va ser el primer representant de Messi a Espanya. Juntament amb els també ‘cercadors’ de talents futbolístics Fabián Soldini i Martín Montero, tots tres de l’àrea de Rosario, la mateixa ciutat on va néixer el crac blaugrana, van ser els descobridors del capità del Barça que apunt ha estat d’abandonar el club els darrers dies. De fet, quan Gaggioli va enregistrar la seva participació al programa de Televisió de Catalunya ‘Preguntes Freqüent (FAQS)’, semblava clar que el ’10’ blaugrana deixaria de ser-ho. L’amor entre club i jugador “està molt tocat”, assegurava el representant futbolístic.

“Jo li vaig donar la importància sense pensar i sense saber, ningú sabia que Leo seria el Leo que ha estat”; per tant, “va anar a un calaix de casa meva, no li vaig donar més importància, sort que no el vaig perdre” 

Horacio Gaggioli fa molt temps que pràcticament no té cap vincle amb Messi. Això sí, continua representant els interessos de desenes de jugadors, alguns estrelles com Marco Asensio. Al ‘FAQS’, amb la periodista Cristina Puig traslladada a Andorra, Gaggioli ha mostrat el tovalló original i ha parlat d’alguns dels detalls que van voltar la signatura d’aquell paper que va suposar, al final de tot, l’origen del que més endavant seria el contracte de Messi. “No és un contracte, és un compromís per part del director esportiu del Barça”, ha recordat Gaggioli. El representant blaugrana de l’època era Carles Rexach.

Per al representant futbolístic resident a Andorra, aquell tovalló va ser un detall “molt agradable, molt simpàtic i molt determinant en el seu moment”. El ‘document’ es va signar el 14 de desembre del 2000 en les instal·lacions del Club de Tennis Pompeia de Barcelona. Feia quinze dies Messi, un nen encara, s’havia traslladat amb el seu pare i altres acompanyants des de Rosario a Barcelona per fer unes proves a la Masia. El Barça no es decidia.

tovallo
El tovalló on hi ha la firma, entre altres, de Gaggioli, resident a Escaldes.

Davant d’això, un dels socis de Gaggioli, l’esmentat Montero, el va trucar per dir-li que s’havia acabat l’espera i que ho deixaven córrer. Que ja buscarien un altre club per a aquell escanyoli talent futbolístic argentí. El representant que més tard acabaria venint a viure al Principat va advertir Rexach i aquest “d’una forma extraordinàriament pràctica” va posar fi als dubtes i va assumir el compromís en nom del Barça d’incorporar Messi als equips de base del club. En aquell moment, Horacio li va donar poca importància al tovalló.

-

Relacionat

El contracte-tovalló de Messi ‘viu’ a Andorra

“Jo li vaig donar la importància sense pensar i sense saber, ningú sabia que Leo seria el Leo que ha estat.” Per tant, “va anar a un calaix de casa meva, no li vaig donar més importància, sort que no el vaig perdre”. Ara és, s’ha dit, en una caixa forta de Crèdit Andorrà. ¿Per què no està al Museu del Barça? “S’hauria de preguntar als directius de l’FC Barcelona”, ha dit Gaggioli, que ha afegit que “ho sé però jo no ho diré”. El representant ha reconegut haver rebut alguna proposta econòmica però no ha volgut entrar a donar xifres. “D’Andorra ha d’anar al Museu del Barça si tot acaba bé, que esper-ho que així sigui, perquè pertany als socis del Barça”, ha sentenciat.

Comentaris (2)

Trending