L’eficàcia a les àrees torna a girar l’esquena a l’FC Andorra

Un Barça B molt més efectiu s’avança amb gols d’Aranda i Ferran i la reacció tricolor, iniciada abans del descans per Carlos, no té premi malgrat dominar tot el segon temps

Un instant del duel.
Un instant del duel. FC BARCELONA

L’FC Andorra no ha pogut donar continuïtat al bon resultat aconseguit la setmana passada. Al contrari, ha caigut contra el Barcelona B al Johan Cruyff. El filial blaugrana ha ver valer la seva major eficàcia a les àrees per emportar-se el duel (2-1). De fet, s’ha arribat a avançar per 2-0 en aprofitar les seves primeres opcions de perill. Carlos Fernández, abans del descans, ha donat esperances, però, tot i dominar de forma clara el segon temps, l’empat no ha arribat.

Tal com es preveia, el duel ha estat de gran equilibri en el domini de la pilota. La volien tan uns com els altres i això ha provocat que, al final, cap dels dos equips hagi aconseguit un control superior. Al contrari, repartiment de possessió i de papers. I, almenys durant gran part del primer temps, molt de joc al mig del camp amb escassa presència a les àrees. I encara menys ocasions.

Les primeres aproximacions no han arribat fins a ben avançat aquest primer període. Una per bàndol. Ferran Jutglà ha avisat pel Barça B amb un xut que ha pogut aturar Ratti (20’), metre que la rèplica l’ha donat Riverola, rematant de cap una centrada de Marc Fernández. Peña ha blocat bé l’esfèrica.

D’ocasions, però tant, poques. El problema per l’Andorra és que el que sí que ha tingut el filial blaugrana amb escreix ha estat efectivitat. Dues opcions clares i dos gols abans del descans. De nou, els detalls en les àrees han estat claus i han jugat en contra dels tricolors.

Altimira intenta tapar una passada d'un rival.

I en totes dues ocasions Ferran Jutglà ha estat decisiu. En l’1-0, seva ha estat la jugada que ha acabat habilitant Aranda a la frontal. El seu xut ha sorprès Ratti entrant gairebé per l’escaire de la seva porteria.

El duel s’ha posat encara més coll amunt per l’Andorra en la següent aproximació blaugrana. Bé, de fet, ha estat més aviat una badada tricolor. La pressió local ha fet perdre una pilota a Riverola prop de l’àrea de Ratti. I, a sobre, la qualitat de Ferran ha aparegut de forma magnífica: toc de qualitat per superar amb una gran vaselina el porter tricolor. 2-0 i l’Andorra en una situació ben delicada.

Abans del descans, l’Andorra ha intentat reaccionar. Al 43’, Marc Fernández ha estat massa lent quan s’ha quedat sol davant Peña i un defensa ha pogut salvar la seva rematada. L’extrem, però, s’ha rehabilitat en la darrera acció del primer temps, col·locant una pilota al cap de Carlos Martinez, que ha anotat el 2-1. El gol de l’esperança.

Els jugadors blaugrana celebren un dels gols.

Una esperança que ha guiat l’Andorra en el segon temps. Des del primer moment, els tricolors han agafat la iniciativa davant un filial que ha fet un pas enrere. Hi ha ajudat l’entrada al camp de Zourdine, que ha portat perill per banda esquerre, com en una acció en la qual un defensa blaugrana ha evitat la rematada de Carlos. El mateix Zourdine, al 58’, ha relliscat en el pitjor moment quan provava un xut que ha acabat aturant Peña.

Evidentment, avançar línies comportava un risc de contracops. De fet, és el que ha buscat durant tot el segon temps el Barça B. Ferran, al 58’, ha estat a prop de marcar el tercer després d’endur-se una pilota llarga però la rematada li ha marxat desviada.

L’Andorra ha continuat dominant i buscant l’empat. L’ha tingut a prop Marc Fernández al 68’, però l’extrem no ha trobat el xut entre els tres pals.

Camp: Johan Cruyff. 1.198 espectadors.
FC BARCELONA B (2): Peña, Guillem, Comas, Mika, Solà (Matheus, 67’), Álvaro Sanz, Lucas, Jandro, Aranda (Nils, 90’), Ferran Jutglà (Ndiaye, 67’) i Rodado (Peque Polo, 80’).
FC ANDORRA (1): Ratti, Altimira (Zourdine, 46’), Morer (Molina, 85’), Vilanova, Diego (Roger Riera, 46’), Martí Vila, Riverola, Bover (Iván Gil, 69’), Aguado, Marc Fernández (Enri, 78’) i Carlos Martínez.
Àrbitre: Pérez Peraza (Tenerife). T.G.: Solà, Ndiaye, Matheus, Álvaro Sanz / Riverola, Morer, Roger Riera, Marc Fernández i Altimira.
Gols: 1-0, Aranda (28’). 2-0, Ferran Jutglà (40’). 2-1, Carlos Martínez (45’).

Sarabia: “El 2-0 és culpa meva; el que ha fet Ratti és el que demano als jugadors”

El tècnic de l’Andorra, Eder Sarabia, sortia decebut del Johan Cruyff Al seu entendre, “hem fet un partit per endur-nos, almenys, un empat”. En aquest sentit,ha defensat que “hem estat superiors al rival en molts moments”, tot lamentant els “errors que ens ha costat la derrota”. Entre ells, una sortida no gaire afortunada de Nico Ratti en el 2-0, de la qual ha volgut assumir la culpa. “És part del nostre model de joc i ens dona més del que ens treu. El gol és culpa meva perquè és el que demano als jugadors”, ha afirmat. El basc ha destacat també que “la segona part ha estat absolutament nostra i els hem sotmès. No recordo cap parada de Nico i sí que moltes arribades nostres, centrades, tirs, ocasions que no han acabat amb rematada”.