Dos nedadors de la selecció japonesa es preparen al Pas de la Casa

Les instal·lacions s’han escollit per a entrenar pel mundial de Budapest especialment per les seves condicions d’alçada i de llargada

Comentaris

Els dos nedadors de la selecció japonesa al Pas de la Casa.
Els dos nedadors de la selecció japonesa al Pas de la Casa.

La piscina del Centre Esportiu del Pas de la Casa acollirà durant deu dies a dos nedadors de la selecció japonesa, Reona Aoki i Yu Hanaguruma. Els dos estan utilitzant les instal·lacions per afrontar el Campionat del món de Budapest, que se celebrarà del 18 de juny al 3 de juliol. El seu entrenador, Norimasa Hirai, ha explicat que s’ha escollit l’emplaçament per les seves condicions d’alçada i de llargada.

El conseller d’Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernández, ha rebut els diferents membres de la selecció i ha destacat que “és una satisfacció acollir a esportistes internacionals”. Ha afegit que “aquest fet consolida l’aposta que fem des del comú i referma la qualitat de Vila Europea de l’Esport que representa la parròquia”. A més, ha matisat que sempre “treballem perquè qui ens visita visqui una estada de qualitat”.

Segons ha destacat l’entrenador dels nedadors els motius pels quals han decidit venir a entrenar-se al Centre Esportiu del Pas de la Casa han sigut l’altitud i la llargada de la piscina. “Vaig fer el primer entrenament en una piscina d'alçada l’any 1999 a Arizona, i des de llavors, he entrenat en aquestes condicions més de 40 vegades, combinant les piscines curtes de 25 metres i les llargues de 50 metres”.

Hirai ha afegit que l'eficàcia d’entrenar en alçada i en piscines curtes (com és el cas de la del Pas de la Casa) “està més que demostrada. Un dels meus nedadors, Kosuke Hagino, va guanyar la medalla d’or en la prova de 400 metres dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro l’any 2016. I puc dir que ho va aconseguir perquè va millorar molt gràcies als entrenaments de recorregut curt en piscines de gran alçada”. Per això, “estic segur que les condicions d’aquí ajudaran als meus nedadors a encarar la competició de Budapest i, en el cas d’Aoki, les properes olimpíades”.

 

Comentaris

Trending