Dos minuts màgics permeten espantar els fantasmes

Els gols de Marc Fernández (76’) i Iván Gil (77’) donen la victòria (2-1) a l’FC Andorra davant un Cornellà que s’havia avançat amb una diana de Chiqui

Els jugadors tricolors celebren un dels gols.
Els jugadors tricolors celebren un dels gols. FC Andorra

El Nacional continua sent el fortí on l’FC Andorra es recupera de les ferides. Els tricolors han superat el Cornellà (2-1) en un partit marcat per dos minuts que difícilment oblidaran uns i altres. En tot just 120 segons, del 76’ al 77’, Marc Fernández i Iván Gil han remuntat el gol inicial aconseguit per Chiqui, que havia posat els d’Eder Sarabia contra les cordes.

L’Andorra ha sortit fort al terreny de joc, esperonat per la necessitat de victòria després de l’ensopegada de la setmana passada a Vila-real. El primer quart d’hora ha estat de clar domini tricolors, amb arribades i ocasions. La primera, molt clara, de Carlos Martínez, rematant amb el cap una centrada de Riverola des de la banda dreta. La pilota ha marxat desviada per ben poc.

Poc després, qui ho ha provat ha estat Altimira. Inicialment semblava una centrada, però la pilota s’ha enverinat i s’ha dirigit cap a la porteria. El porter Lucas ha reaccionat a temps i ha posat un guant gairebé miraculós per evitar el gol. També ho ha tornat a intentar Carlos, però el seu xut, a l’11, ha marxat desviat.

L’Andorra dominava i tenia la pilota la major part del temps, però el Cornellà ha demostrat que podia fer mal encara que la tingués poca estona. En tot just dos minuts, ha tingut dues bones opcions. La primera, de Borja, rematant desviat una treta de córner. La segona, de Gonpi. El seu xut l’ha pogut aturar Ratti.

Malgrat aquests ensurts, la tònica de domini tricolor ha continuat, tot i que durant una estona ha costat crear perill. A partir de la mitja hora, han arribat les opcions. A totes dues àrees. Manu Nieto, a la mitja volta (32’) i Riverola, de falta, (34’), s’han tornat a topar amb Lucas. Encara més clara ha estat la que ha tingut Moha, per part del Cornellà, al 40’. El seu cop de cap l’ha pogut salvar ben situat Ratti.

homenatge
Homenatge a la mitja part a les seleccions absoluta i femenina sub'19.

El segon temps ha continuat sent de clar domini tricolor. Ha tingut la pilota molta estona, però s’ha trobat amb un Cornellà molt ben parapetat al seu camp. A més, quan es trobava alguna escletxa en el mur defensiu, no s’ha tingut encert. Al 59’, Lucas ha salvat una rematada de Riverola a centrada de Manu Nieto. Cinc més tard, Nieto, de cap, ha enviat la pilota per sobre el travesser després de l’assistència de Marc Fernández.

L’Andorra tenia molta pilota i creava perill, però potser poc. I el Cornellà, amb la poca que ha tingut, ha estat letal. Al 69’, una centrada de Zalaya l’ha enviat Chiqui, de cap, al fons de la xarxa. Per primer cop en la temporada, al Nacional, el rival es posava per davant en el marcador. I pitjor podira haver estat si Ratti no hagués aparegut al 73’ per salvar un xut de Moha després d’una gran acció personal dins l’àrea.

Quan pitjor estava la situació, ha aparegut l’Andorra que fa temps es desitjava: un equip que, a més de dominar, tingués efectivitat. Quedava tot just un quart d’hora pel final i, en només dos minuts, els tricolors han remuntat. Primer, Martí Vila s’ha inventat una centrada des de la banda esquerra que Marc Fernández, amb un toc suau, ha desviat al fons de la xarxa.

I sense temps per pair-ho, el Cornellà s’ha trobat amb el segon. Pilota robada a la medul·lar, toc de primera de Carlos Martínez per habilitar Iván Gil sol davant Lucas. I l’ex de l’Espanyol B ha demostrat la qualitat superant el porter dels del Baix Llobregat picant-li la pilota per sobre. El Nacional, que 120 segons abans ho veia negre, ha esclatat d’alegria.

Iván Gil celebra el 2-1.

Els verds han mogut fitxa i avançat línies per intentar salvar l’empat. Això ha provocat que l’Andorra els espais que abans no tenia i Carlos ha estat a punt de fer el tercer. Li ha faltat, però, contundència en la rematada al minut 83.

Malgrat el patiment pel resultat al tram final -ocasió de Carlos García de cap inclosa-, l’Andorra ha sabut resistir els minuts finals. El xiulet final ha confirmat una nova victòria, la quarta en cinc partits a un Nacional que, per ara, dona sort als tricolors. La pròxima jornada tornarà a ser l’escenari (divendres 21.00 h) d’un nou duel, en aquest cas contra el Betis B.

Camp: Estadi Nacional.
FC ANDORRA (2): Ratti, Altimira (Marc Fernández, 57’), Vilanova, Pedraza (Diego, 57’), Martí Vila, Morer (Pastor, 90’), Riverola, Aguado (Bover, 68’), Iván Gil, Manu Nieto (Zourdine, 68’) i Carlos Martínez.
UE CORNELLÀ (1): Lucas, Rulo, Zalaya, Carlos García, Borja, Mancuso, Andreu (Dorca, 82’), Pipo (Sascha, 82’), Moha, Gonpi (Víctor, 60’) i Chiki (Eloi Gila, 77’).
Àrbitre: Monter Solans (Aragó). T.G.:Riverola, Iván Gil / Andreu i Lucas.
Gols:  0-1, Chiqui (69’). 1-1, Marc Fernández (77’). 2-1, Iván Gil (78’).

Sarabia: “Vull pensar que aquest partit és el punt d’inflexió que volíem”

L’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, ha volgut destacar la “convicció” i la “personalitat” que han demostrat els seus jugadors quan el Cornellà s’han posat al davant en el marcador. Ha estat, al seu entendre, la clau d’una remuntada que, confia, marqui un abans i un després en la temporada. “Vull pensar que serà un partit que marcarà moltes coses, aquest punt d’inflexió que necessitàvem perquè tot el que fem bé es plasmi a nivell de punts i de classificació”, ha afirmat. El tècnic basc també ha volgut posar en relleu que el rival “ha plantejat un duel espectacular, amb les coses molt clares”, fet que ha de donar encara més mèrit al triomf aconseguit.