Domini andorrà en la cinquantena edició del Ral·li d’Andorra

L’equip format pels germans Jonathan i David Domene, al volant d’un BMW 2002, aconsegueix la victòria després de dues jornades de contrastos

Els germans Domene al volant del BMW 2002.
Els germans Domene al volant del BMW 2002. aca

L’equip andorrà format pels germans Jonathan i David Domene (BMW 2002) ha aconseguit la victòria en la edició del cinquantenari del Ral·li d’Andorra, la prova de regularitat per a vehicles clàssics que organitza l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) que enguany ha arribat a les 50 edicions.

La primera d’aquesta llarga llista es va celebrar l’any 1970. Aquest triomf andorrà s’ha arrodonit amb altres tres equips del país per darrera, ocupant completament un podi que demostra el nivell que han aconseguit els pilots i copilots andorrans. 78 equips van prendre la sortida i 58 han aconseguit classificar-se.

La duresa climatològica va marcar les condicions del primer dia. La forta pluja que va caure moments abans de la sortida i que més o menys va anar caient durant tota la tarda i nit del dissabte, va fer que les penalitzacions fossin elevades

La duresa climatològica va marcar les condicions del primer dia. La forta pluja que va caure moments abans de la sortida i que més o menys va anar caient durant tota la tarda i nit del dissabte, va fer que les penalitzacions fossin elevades. El ritme imposat per les millors tripulacions andorranes ja es va fer palès al final de la dura primera jornada en la que Moloud El Allaoui-Diogo Da Silva (VW Golf GTI) van aconseguir finalitzar primers per davant dels dos Domene i de les dues famílies Carrancà.

Les eficaces doble guanyadores del ral·li, Tere Armadans-Anna Vives (Porsche 911 Carrera 3.2), es mostraven les més encertades dels participants de fora, amb una cinquena posició guanyada a pols. La humitat general que van tenir totes les carreteres es va barrejar amb boira en determinats punts, configurant una etapa d’alta dificultat.

podi
El podi del ral·li.

Aquest diumenge engegava amb un temps completament diferent, el sol ha lluït durant tota la jornada amb una temperatura d’allò més agradable, la qual cosa ha fet que les carreteres estiguessin totalment seques. La realitat esportiva es que el domini andorrà ha prosseguit amb la victòria de Domene-Domene (BMW 2002), seguits de El Allaoui-Da Silva (VW Golf), Josep Carrancà-Alícia Carrancà (BMW 325iX) i Joan Carrancà-Laura Carrancà (VW Golf).

Excel·lent el rendiment del copilot Carles Jiménez i Carles Sasplugas (R-5 GT Turbo). El duet català ha fet gal·la d’una excel·lent eficàcia amb la que ha pogut guanyar Tere Armadans-Anna Vives (Porsche 911 Carrera 3.2), com sempre molt competitives, al seu torn classificades davant dels encertats Jordi Renú-Núria Bergel (BMW 325i).

Els pilots llorejats anteriorment en la foto de família.

Relacionat

Tempesta d’històrics a l’històric Ral·li d’Andorra

Tant el president de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), Enric Tarrado, com el secretari general de l’entitat, Toti Sasplugas, coincidien en afirmar que “hem viscut una edició històrica i al mateix temps un final de cicle excepcional. Després de tants anys i dècades de feina de centenars de persones, hem pogut celebrar una fita que ens enorgulleix a tots. No és fàcil que una cursa automobilística arribi a aquestes xifres gaudint de la bona salut que té el nostre ral·li”.

Etiquetes

Comentaris

Trending