Tempesta d’històrics a l’històric Ral·li d’Andorra

La prova organitzada per l’ACA arriba a la cinquantena edició amb una foto commemorativa amb deu vencedors significatius de la cursa i amb el repte de desafiar la pluja durant el cap de setmana

Cinquanta edicions d’una prova amb requesta. El Ral·li d’Andorra. I amb una foto de família d’històrics campions de la cursa com a principal reclam de l’efemèride. Senzill però emotiu. I banyat d’aigua. Per la foto, la pluja ha respectat els deu pilots rellevants convocats. Per la resta de la prova, que se celebra durant tot el cap de setmana, caldrà veure-hi. La tempesta, per començar, ha estat d’històrics. La dels bots i els barrals caldrà desafiar-la.

Els participants al ral·li organitzat per l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) ja s’havien concentrat aquest matí just davant de Govern. O de l’antiga plaça de braus, com es vulgui. Però el moment neuràlgic i emotiu s’ha viscut a la Rotonda. Allí s’hi ha fet la foto per a la història i s’hi ha donat el tret de sortida, amb deu guanyadors rellevants com a protagonistes principals, començant per Gerard de la Casa. El president de l’ACA, Enric Tarrado, o el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, també han estat presents a la cita.

El 50è Ral·li d’Andorra consta d’un total de 220,800 quilòmetres dels quals 105,710 seran de regularitat en carretera tancada distribuïda en deu trams, cinc d’ells diferents. El dissabte es correran sis especials i quatre més es disputen diumenge. La prova té el seu nucli central a l’aparcament comunal Prada Casadet d’Andorra la Vella. La base de la cursa està situada al comú d’Andorra la Vella. Tots els participants utilitzen el mateix sistema de mesurament Blunik RX, la nova modalitat de regularitat ja utilitzada en la passada edició.

WhatsApp Image 2021 09 18 at 17.21.28
Pilots històrics i autoritats abans de prendre la sortida. Toni Solanelles

Dins de les inscripcions de pilot, destaquen, s’ha dit, deu de llorejats en alguna de les edicions anteriors del ral·li. Al capdavant de tots ells i amb el número 1 hi figuren Gerard de la Casa-Gabi Martínez (Renault 5 Maxi Turbo). El pilot va guanyar aquest mateix ral·li en la seva versió de velocitat en tres ocasions: 1981, 1988 i 1993. Amb el número 2 han sortit Carles Santacreu, guanyador del ral·li en 1978 i 1986, i el seu fill Guillem al volant d’una rèplica de l’Opel Ascona i2000 que va conduir en la dècada dels 80 al costat del seu germà Antoni. Precisament Antoni Santacreu també està inscrit com a copilot de la seva esposa Gemma Oliveras en un Porsche 911S (número 4).

Altres vencedors del Ral·li d’Andorra que han pres la sortida han estat amb el número 8 Jordi Gomà (1992), que condueix un Renault 5 GT Turbo copilotat per Àlex Ferré; amb el número 3 Tere Armadans-Anna Vives (Porsche 911 Carrera 3.2, 2015 i 2019); amb el número 7 José Manuel López-Daniel Robledillo (Volkswagen Scirocco GTi, 2016 i 2017); amb el número 6 Joan Carrancà-Laura Carrancà (Volkswagen Golf GTI, 2020); i amb el número 5 Josep Morera-Oriol Morera (Seat 127, 2008).

Comentaris

Trending