Derrota de l’FC Andorra sobre la botzina a Elx

El tricolors cauen 2-1 en un partit que s'ha decidit just abans del temps reglamentari amb un gol de Garcés que provoca la tercera desfeta consecutiva

José Marsà en una jugada contra l'Elx.
José Marsà en una jugada contra l'Elx. FC Andorra

L’FC Andorra no ha tingut sort al Martínez Valero i ha caigut 2-1 contra l’Elx. Novament, una mala primera meitat, sobretot en defensa, ha condemnat els d’Eder Sarabia. Óscar Plano feia el primer gol, però els andorrans a la segona meitat han millorat i la connexió entre Nieto i Schiedler servia perquè el francès posés l’empat a l’ectròtic. Un minut abans del 90, Garcés amb el cap esvaïa les aspiracions tricolors amb el gol de la victòria. Tercera derrota consecutiva que els deixa un punt per sobre del descens.

El partit ha començat amb alternatives en la possessió de la pilota, però la primera ocasió del partit ha arribat per part dels andorrans. Al minut 10, córner que ha executat Iván Gil des de la banda esquerra que ha obligat a intervenir San Román evitant un gol olímpic. Dos minuts més tard, ho intentava l’Elx, però el seu xut ha acabat a les mans de Nico Ratti. Els locals han començat a assetjar l’àrea tricolor i un minut més tard, novament, Nico Fernández, ha etzibat un xut fort des de fora l’àrea i Ratti ha hagut de posar les dues mans evitant l’1-0.

Nico era un dels jugadors més insistents i superat el quart d’hora ha rematat fora una falta executada per banda esquerra. L’Andorra ho passava malament. L’àrbitre ha hagut d’aturar el partit durant una estona, quan el cronòmetre marcava el minut 17 perquè algun aficionat a la graderia ha requerit atenció mèdica. Sortosament, tot ha quedat en un ensurt i el joc s’ha reprès amb celeritat. Febas tornava a crear perill des de fora l’àrea i la seva rematada sorta per sobre del travesser. Tantes vegades que va el canti a la font que al final s’acaba trencant i això és el que els ha passat als homes d’Eder Sarabia. Òscar Plano aprofitava a la frontal de l’àrea una assistència de Sergio León per xutar, la pilota tocava en un defensor i el refús l’aprofitava el mateix Plano per fer l’1-0 amb Ratti venut.

Diego Alende davant Sergio León

L’FC Andorra jugava amb foc perquè l’Elx no parava de crear perill. La passivitat de Molina ha permès Plano entrar dins l’àrea, però no ha pogut superar a Nico Ratti. Els tricolors no estaven fins en defensa amb errors no forçats. Lautaro blanco ho intentava passada la mitja hora per banda esquerra, però la seva centrada-xut l’aturava Ratti. L’Andorra intentava crear perill per la banda, però sense trobar a San Román. La possessió de la pilota era dels andorrans, però sense traduir-se en ocasions. Al descans, els d’Eder Sarabia marxaven amb una derrota per la mínima.

Al descans, el tècnic bilbaí ha introduït dos canvis amb l’entrada de Pastor i Marsà per Alende i Martí Vilà buscant una millor seguretat en defensa i una millor sortida de pilota. L’FC Andorra ha sortit amb una altra cara en el segon temps i Iker Benito ha disposat de la primera ocasió al minut 47, que ha obligat a San Román a posar les mans. L’Elx, però intentava aprofitar les sortides a la contra i Carlos Clerc ha avançat fins a la línia de tres quarts de l’atac, la cedeix cap a Sergio León, però la seva rematada s’ha estavellat contra un defensor.

CONNEXIÓ NIETO I SCHEIDLER

Al minut 63, arribaria el gol de l’Empat de l’Andorra. Una jugada que comença Nico Ratti i Manu Nieto, que acabava d’entrar al terreny de joc filtrava una pilota que era or pur perquè Scheidler sol superés a San Román. La jugada ha obligat a intervenir el VAR per un possible fora de joc, però l’espatlla del defensor habilitava el davanter andorrà. L’Elx ha intentat reaccionar ràpidament amb Carlos Clerc com a protagonista, però la jugada acabava sense conseqüències per a Nico Ratti.

Scheidler i Manu Nieto, els dos protagonistes del gol

Els locals ho continuaven intentant. Sergio León engaltava una centrada des de l’esquerra i Ratti amb els peus evitava el 2-1. L’Elx buscava amb certa constància la porteria contrària. Nico Fernández, al 78’, ha tornat a posar a prova a l’avui porter titular tricolor. Tot seguit, Manu Nieto buscava el contraatac. Ha volgut acabar ell sol la jugada, quan tenia en millor posició Migue Leal. Just abans d’arribar al final del temps reglamentari, una centrada de Nico Castro servia perquè Garcés rematés de cap al fons de la xarxa i feia el 2-1. Els tricolors han buscat l’empat en el temps afegit sense sort. Derrota de les que fa mal, que deixa l’equip divuitè, marcant la salvació amb 10 punts, un per sobre del descens. El pròxim partit serà diumenge a l’Estadi Nacional contra l’Alcorcón, avantpenúltim.