La defensa, un bon darrer quart, i els triples mantenen viu el MoraBanc a l'Eurocup

Els tricolors han derrotat el Lietkabelis per 76-66 i afronten la segona volta de la competició en el quart lloc i amb opcions de passar de ronda

Palsson entra a cistella entre dos jugadors lituans.
Palsson entra a cistella entre dos jugadors lituans. MORABANC ANDORRA

El MoraBanc Andorra ha derrotat el Lietkabelis de Lituània per 76-66 en el darrer partit de la primera volta de l'Eurocup després de distanciar-se en el marcador en el darrer quart.  La renda aconseguida també pot ser decisiva de cara al partit a Lituània en cas d'empat a la classificació. Els tricolors ocupen el quart lloc que dona accés a la segona ronda. Dijous tenen partit de la Lliga ACB-Endesa a la pista del RETAbet Bilbao.

Els dos equips afrontaven el partit amb el mateix balanç d'una victòria i tres derrotes. El perdedor es quedava pràcticament sense cap opció amb tota una segona volta encara per disputar. En el primer quart un parcial de 7-0 donava una avantatge al MoraBanc (13-8) que va malbaratar amb un 2-11.

Els lituans, un equip força discret, fonamentava tot el seu joc en Vinales, en el domini en els rebots (11 a 21) i en aprofitar les pèrdues de pilotes locals. El marcador era ajustat en un partit marcat per les personals. Els tricolors es posaven en bonus amb només dos minuts jugats del tercer quart i es mostraven més encertats en els triples perquè el Lietkabelis només n'havia encistellat un de setze tirs, un fluix 6,3% d'efectivitat.

El MoraBanc, poc a poc, anava agafant avantatge (53-45) aprofitant la seva velocitat en el contraatac i apretant en defensa sobretot amb Palsson intentant robar pilotes. Els lituans es mantenien en el partit amb Vinales (15 punts) i amb les pèrdues de pilota andorranes (58-52), la darrera d'elles a la jugada final del tercer quart. S'havien desaprofitat moltes oportunitats per ampliar la diferència i per deixar pràcticament sentenciat el partit.

Vinales arribava als 20 punts en un triple i una jugada personal però feia una falta antiesportiva, anava a la banqueta i els tricolors obtenien el seu màxim avantatge (67-59) amb un Tunde encertadíssim que ha culminat aquests minuts d'inspiració amb un tap a Maric seguit d'una cistella. Un triple de Clevin Hannah -el setè del MoraBanc- posava el 70-59 a manca de quatre minuts. Vinales tornava a la pista després d'un temps mort demanat pel tècnic de l'equip lituà per tallar la ratxa local. La bona defensa dels homes de Ibon Navarro havia deixat molts als lituans molts minuts sense encistellar.

MORABANC ANDORRA (76): Hannah 8, Paulí 4, Babatunde 8,  Palsson 9, Pérez 12 -cinc inicial-, Llovet 2, Dime 4, Gielo 3,  García 0, Jelinek 9 i Senglin 13. 19 de 22 tirs lliures; 18 de 30 llançaments de dos; 7 de 27 triples; 31 rebots (25+6).

LIETKABELIS (66):  Vinales  23,  Normantas 12, Maric 11, Lipkevicius 7, Masiulis 8 -cinc inicial-,  Maldunas 3, Venskus 0, Barnies 2 i Gitvainis 0. 15 de 17 tirs lliures; 21 de 41 llançaments de dos; 3 de 27 triples

Àrbitres: Lottermoser, Makjic i Konstantinvis

Parcials: 15-19; 24-19; 19-14; 18-14