Crida als amants de la muntanya a federar-se per una qüestió de seguretat

La FAM recorda que cada cop més països, entre els quals ja s’hi pot començar a incloure Andorra, fan pagar els rescats

Ludovic Albós (esquerra), amb Mireia Maestre i Carlo Ferrari durant la presentació de la Copa d'Andorra d'esquí de muntanya.
Ludovic Albós (esquerra), amb Mireia Maestre i Carlo Ferrari durant la presentació de la Copa d'Andorra d'esquí de muntanya. FAM

“Volem mirar l’activació de llicències.” La frase és del gerent de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FMA), Ludovic Albós, que ha admès “un lleuger increment” de federats, que són ara “al voltant dels 1.200, que és una xifra força bona”, però que és vol mirar, en vista al 2023, que hi hagi un increment notable. Especialment, per l’assegurança que va associada al fet de federar-se i la seguretat que això comporta.

Albós ha fet incís al fet que hi ha moltíssims practicants d’activitats de muntanya al país. No només d’esquí de muntanya. També, per exemple, d’escalada, una activitat, ha remarcat el gerent de la FAM, molt menys visible que altres disciplines i que cada vegada té més adeptes, al Principat i arreu. Per això durant el 2023 es posarà una campanya de captació de socis. “Esperem fer un salt”, ha assegurat Albós, “per poder incidir més des de la federació i per seguretat”.

I en aquest darrer sentit, el gerent de la FAM ha recordat que “segons quins rescats es poden fer pagar” ja a Andorra. I també a Catalunya. Però és que a llocs com Suïssa o Alemanya, ja no són alguns dels rescats els que es fan pagar. Són la immensa majoria. “I no volem que la gent tingui problemes”. A més a més, ha afegit, es procedirà a fer una afiliació totalment digitalitzada, amb la qual cosa es facilitarà la feina.

Etiquetes

Comentaris

Trending