Creix la indignació entre els usuaris del Comunal per l'estat de la pista d'atletisme

La superfície amb forats, esvorancs i molt desgastada no és la millor per a les competicions ni per a dur a terme els entrenaments

Comentaris

Una part de la pista amb diversos pegats.
Una part de la pista amb diversos pegats. Altaveu

La pista de tartan de l’Estadi Comunal Joan Samarra d’Andorra la Vella és l’única del país i porta molts anys i moltes curses al damunt. La seva remodelació es va arrossegant. Els usuaris, federats, o no, s’han queixat en reiterades ocasions i cada dia creix el seu enuig. L’actual cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol ja la contemplava en el programa electoral del 2015 així com la de la instal·lació. 

De fet, el 2019 es va fer un concurs d’idees però l’aparició de la pandèmia ho va aturar tot.  El tartan és el material sintètic aglomerant de consistència elàstica que recobreix la superfície d'una pistaDijous de la setmana passada, i en una entrevista al programa d’Andorra Televisió ‘La Rèplica’ va negar que l’estadi estigués en un estat lamentable tot i que les fotos penjades pels internautes a les xarxes socials semblen demostrar el contrari. L’ajornament dels Jocs dels Petits Estats del 2021 al 2025 ha frenat qualsevol projecte però també l’anunci de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) de construir un estadi a Encamp.

“No farem tres estadis al país”, deia la cònsol a l’esmentat programa de televisió on considerava que “calia prendre un temps de reflexió”. El temps, però, és or per als nombrosos practicants de l’atletisme. L’actual tartan amb forats, esvorancs i molt desgastat no és la millor superfície per competicions però tampoc per a entrenar. Des de la federació reconeixen que hi ha la voluntat de remodelar una pista que es va instal·lar l’any 1980 i que a banda de l’ús també pateix la meteorologia amb nevades com la del passat mes de gener que la va deixar impracticable uns quants dies.

La prioritat de la federació és l’esport escolar i la recuperació dels campionats nacionals. Arribar als centre educatius i explicar que l’atletisme és la base de tots els altres esports per la velocitat, l’agilitat o la resistència i el primer pas és tenir un tartan en condicions per poder-ho posar a la pràctica. La indignació és notable entre els usuaris de la instal·lació.

Comentaris (3)

Trending