Govern ajusta les subvencions esportives tret de Vicky Jiménez i la base de l'FC Andorra

S'atorguen quasi tres milions d'euros a clubs i federacions amb disminucions a causa de la Covid-19

Comentaris

La ministra Sílvia Riva i el secretari d'Estat, Justo Ruiz abans de la roda de premsa.
La ministra Sílvia Riva i el secretari d'Estat, Justo Ruiz abans de la roda de premsa. Altaveu

Govern atorga aquest any  2.914.364,47 euros en subvencions a entitats esportives. La federació de tennis passa de 85.000 a 134.000 euros, dels quals 75.000 seran per un programa d'ajuda a Vicky Jiménez. L'FC Andorra tindrà 55.000 euros. La majoria d'entitats han de reajustar la seva subvenció a causa de la crisi provocada per la Covid-19. El pressupost era de 3.428.206,77 euros (uns 40.000 euros més que l'any passat), però 514.000 euros s'han destinat a la bossa solidària.

La subvenció a l'FC Andorra arriba per ajudar el seu projecte d'equips de base, com ha confirmat el secretari general d'Esports, Justo Ruiz. Hi ha una sèrie de federacions que mantenen la subvenció com el VPC, o les federacions d'handbol, patinatge o muntanyisme. El Comitè Olímpic Andorrà (COA) ha vist sensiblement disminuïda la subvenció, en part per la no celebració dels Jocs dels Petits Estats. Ruiz ha explicat que la resta de subvencions atorgades han vist reduïdes la seva dotació en una mitjana d’un 18% respecte al 2019. En la major part dels casos aquesta reducció ha anat associada a la cancel·lació a causa de la pandèmia de les competicions que havien de celebrar-se durant els últims mesos.

Les subvencions ara atorgades són en primera convocatòria, així, es reserva una segona convocatòria per a nous projectes federatius, per aquells que tornin a disposar de data en el calendari o per aquelles federacions que no han presentat projecte com ara la Federació Andorrana de Petanca, la Federació Andorrana de Tir o el Comitè Olímpic Andorrà. Aquesta reserva de crèdit és d’un total de 188.842 euros.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha aprofitat la roda de premsa de presentació de les subvencions, per recordar que el ministeri d'Esports va decidir crear una bossa solidària que es nodreix dels pressupostos destinats a aquells esdeveniments que han quedat suspesos i ajornats, així com a través de l'adaptació de diversos projectes per estalviar recursos. Aquesta bossa ha arribat als 514.000 euros amb la contribució de les federacions. Aixi mateix han posat en marxa diverses iniciatives solidàries.

Riva ha fet un balanç de la represa de les activitat a partir del 30 d'abril amb les recomanacions per permetre que els esportistes d'alt rendiment puguin reprendre els entrenaments. L'1 de juny es va permetre la tornada als entrenaments dels esports col·lectius per a majors de 16 anys de totes les entitats esportives. Ha destacat que s'an seguit al màxim les disposicions sanitàries.

Etiquetes

Comentaris

Trending