La Copa del Món d’Esquí de Muntanya espera acollir 120 corredors

L’esdeveniment tindrà lloc del 14 al 16 de gener i se celebraran dues proves per a les quals s’ha destinat un pressupost de 120.000 euros

Presentació de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya
Presentació de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya Vallnord - Pal Arinsal

L’organització de Comapedrosa Andorra 2022 ha donat per inaugurada la Copa del Món d’Esquí de Muntanya aquest dilluns. Concretament, la cerimònia d’obertura tindrà lloc el divendres, 14 de gener, a Arinsal. Es tracta d’una edició on s’espera acollir uns 120 corredors, d’una desena de països, i es destinarà un pressupost de 120.000 euros per a tota l’organització. Pel que fa a la meteorologia es preveuen unes condicions òptimes pels dies de les competicions.

La Comapedrosa Andorra arriba a la seva tercera edició, però ja és l’onzena vegada que la Copa del Món d’Esquí de Muntannya té lloc al país, fet que la converteix en una seu fixa i consolidada. La cònsol major de la Massana ha volgut destacar que és el segon cop que tot l’equip s’esforça i treballa de valent per aconseguit organitzar un esdeveniment d’aquesta grandària amb una situació sanitària complicada. De fet, asseguren que l’objectiu principal és zero contagis, amb protocols estrictes i definits, tant per als corredors com per als espectadors.

L’edició de la Comapedroasa Andorra d’aquest any acollirà dues proves. La primera serà la Individual Race, el 15 de gener, i la Vertical Race, el 16 de gener. La Individual Race arribarà al Pic de Sanfons, i es tracta d’una prova d’alta muntanya, que partirà de l’estació d’Arinsal. Tant la sortida com l’arribada estan situades al Xalet Igloo d’Arinsal, a 2.300 metres.

Pel que fa a la Vertical Race, es realitza íntegrament per la pista d’esquí de Marrades, que permet als esportistes donar el 100% sense que es generi cap interferència en la professió. El vicepresident de la Federació Andorrana de Muntanyisme, Josep Lluch, ha confirmat la presència de l’equip nacional a la Coppa del Món. En la categoria sènior estaran David Albós, Gerber Martin, Sergi Casabella i David Pérez. En categoria espoir, Adrià Bartumeu, Laia Sebastià, Marcel Prat i Andrea Sinfreu. Finalment, en categoria U20, Oriol Olm.

Aquest esdeveniment, a més, té un caire sostenible i solidari. Tal com ha indicat Lluch la federació treballa des de fa molts anys en aquests àmbits. Aquest any s’estan treballant quatre àrees importants. Una d’elles és possible gràcies a la col·laboració amb FEDA per la cessió de cotxes elèctrics. L’altre aspecte és la compensació de CO2, que té com a objectiu aconseguir que la petjada de carboni sigui neutra.

Així mateix, el director general de Vallnord – Pal Arinsal, Josep Marticella, ha destacat el caire solidari. Aquest any es realitzarà una col·laboració amb Carisme, fent una recollida massiva de roba d’hivern. Es realitzarà el divendres al telecabina de la Massana en horari de 17:30 h a 21:00 h, i dissabte i diumenge a Comallemple, de 9:00h a 16:00 h.

Etiquetes

Comentaris

Trending