Cop de puny del MoraBanc sobre la taula amb tres minuts finals de luxe contra un gran Valladolid

El conjunt andorrà s’imposa amb un marge -24 punts, 94-70- que no reflecteix la igualtat que hi ha hagut sobre el parquet durant molt bona part d’un immens partit de bàsquet

Felipe dos Anjos esmaixa la pilota.
Felipe dos Anjos esmaixa la pilota. DANI CATALÁN / BCA

Segurament, fins ara, és el partit més espectacular que ha jugat el MoraBanc aquesta temporada. Probablement, és el millor enfrontament que s’ha jugat enguany a la LEB Or. Els 24 punts de marge que ha reflectit el marcador al final dels 40 minuts (94-70) no reflecteixen la igualtat que hi ha hagut damunt el parquet durant bona part d’un immens matx. Com immens ha estat Johnny Dee o Felipe dos Anjos, dos homes clau en el triomf davant, ep, un gran Valladolid.

I és que els val·lisoletans han evidenciat al poliesportiu de Govern perquè estan sent un dels millors equips de la competició. De fet, fins ara, li disputava el lideratge al MoraBanc. I el MoraBanc no s’ha desfet dels castellans fins als tres minuts finals. Això sí, llavors, el cop de puny sobre la taula ha estat total. Els andorrans s’han desfermat des de tots els angles, des de totes les distàncies. Czerapowicz, Maric, Speight… Tothom s’ha apuntat a una gran festa de bàsquet.

Dee ha fet els honors al seu àlies. Al seu mal nom. O bon nom, en aquest cas. Com a bon pistoler, seus han estat els bàsquets que han permès el MoraBanc obrir les primeres distàncies (11-4). El Valladolid semblava no estar còmode damunt el parquet. Natxo Lezkano ha començat a moure la banqueta sabedor que els val·lisoletans són un equip molt físic. Però els moviments no han acabat de funcionar. O potser és que l’equip que entrena Paco García ha començat a rutllar.

DaniSpeedy.co LQ DCO09629 MBAndorra 17122022
Johnny Dee ha estat un gran referent ofensiu del MoraBanc.

Amb tot, l’entrada a pista, per part dels castellans, de Pantzar o Kabasele, per posar dos exemples, ha fet que els visitants anessin millorant les prestacions. Fins a igualar el matx al final del primer quart. Els tricolors no han deixat passar mai el Valladolid davant. Però aquella comoditat dels compassos inicials, aquella superioritat protagonitzada per Johnny Dee ja no era tal per molt que l’exterior americà ha fet un primer temps ofensiu col·losal (21 punts). I encara bo que si la bimba arribava de bones maneres a mans de Dos Anjos, el bàsquet estava molt més assegurat.

L’hispano-brasiler ha sabut aprofitar els minuts que la lesió de Maric li ha fet estar de més damunt la pista i ha guanyat molts enters. Si li arriba una pilota a prop del cèrcol, que és on li haurien d’arribar les esfèriques al gegant del MoraBanc, Dos Anjos o es penja del cèrcol o en treu rèdit en forma de falta. Tot plegat ha fet que, sense grans marges, això sí, els andorrans s’hagin mantingut al davant.

I ja en la recta final abans del descans han estat capaços de tornar a obrir una mica de forat. Dos Anjos i Llovet n’han estat dos dels grans responsables. Els set punts (41-34) de marge que tenia el MoraBanc al descans semblaven un bon bàlsam. Sense que permetessin, és clar, assegurar res. La represa l’ha estrenat un triple de Czerapowicz. DeU punts que semblaven glòria. Però els blanc-i-liles han reaccionat de seguit. I molt bé. En un tres i no res s’han situat a només tres punts (44-41). El Valladolid semblava en bona dinàmica. Amenaça el MoraBanc.

DaniSpeedy.co LQ DCO09638 MBAndorra 17122022
Micah Speight mira de superar Pantzar.

Ha durat poc. Almenys llavors. Chris Czerapowicz ha esdevingut una màquina de fer punts. El suec anotava bàsquets un rere l’altre. I encara si calia Dee encistellava des de Kuala Lumpur. Fins a dos cops Paco García ha hagut d’aturar el partit al tercer quart per intentar que la sagnia deixés de ser la que estava sent. A tres minuts per acabar el tercer quart, el MoraBanc gaudia de quinze punts de marge (61-46). Tota una odissea.

El Valladolid ha fet canvis. Estratègics, en defensa. I la cosa li ha anat bé. Cinc punts seguits de Puidiet i encara una nova recuperació visitant han comportat una retallada notable del marge local (61-52). Els val·lisoletans feien feina. De fet, malgrat com anaven les coses no hi havia res clar. Encara, almenys. El MoraBanc ha continuat conscient que li calia treballar, i a fe de Déu que vindrien moments de lluïment. Però Belemene, Kabasele abans de ser eliminat o Pantzar no es conformaven.

Faltaven quatre minuts, poc més, i els de Lezkano tenien nou punts de marge. La victòria estava encarada però ni molt menys semblava que havia de venir el que ha acabat arribant. Bàsquet en tromba. Dee, Maric, Czerapowicz… En tres minuts el MoraBanc ha destrossat el Valladolid. Un bàsquet rere l’altre. Punts i més punts. Fins a tancar amb 24 punts de marge que no reflectien el que ha passat damunt el parquet però que a l’Andorra li donen un coixí no només per mantenir el lideratge de la LEB Or sinó, també, per garantir-se el bàsquet average. Una festa final. En tota regla.

DaniSpeedy.co LQ DCO09633 MBAndorra 17122022
Kabasele ha estat un maldecap per al MoraBanc.

FITXA TÈCNICA

 

MORABANC ANDORRA (94): Luz 2, Dee 31, Czerapowicz 17, Llovet 2, Dos Anjos 11 -cinc inicial-, Speight 10, Andric 8, Maric 13, Rubio, Schreiner. 16 de 22 tirs lliures; 18 de 36 llançaments de 2; 14 de 23 triples; 28 rebots (21+7); 16 faltes comeses, sense eliminats

REAL VALLADOLID (70): Torres, Puidet 8, Belemene 4, Kuiper, Allen 6 -cinc inicial-, De la Fuente 5, Pantzar 12, Gantt 8, Kovacevic 11, Kabasele 14, Mazaira 2. 10 de 15 tirs lliures; 18 de 28 llançaments de dos; 8 de 30 triples; 23 rebots (14+9); 20 faltes comeses, un eliminat: Kabasele

Àrbitres: Olivares, Marqueta, Cortés

Parcials: 18-18; 41-34; 68-54; 94-70 

Comentaris (2)

Trending