Codi Miller-McIntyre guia al MoraBanc fins a la victòria en l’última jugada del partit davant l’UCAM

Els andorrans posen en peu els aficionats del poliesportiu guanyant un encontre on tan sols s’han col·locat per davant en el marcador quan faltaven setze segons

L'home que ha aconseguit la victòria per al MoraBanc, Codi Miller-McIntyre.
L'home que ha aconseguit la victòria per al MoraBanc, Codi Miller-McIntyre. ALBERT MARTÍN / ACB PHOTO

El MoraBanc aconsegueix vèncer l’UCAM Murcia al poliesportiu per 90-89 gràcies a una cistella de Codi Miller-McIntyre en l’última jugada del duel. Els tricolor, que han estat per baix en el marcador durant tot el partit, han tingut un final del partit tens. El resultat, impensable a l’inici de l’encontre, és una victòria més que necessària per als del Principat en la Lliga Endesa.

El partit no ha començat de la millor manera pel MoraBanc. L’MVP de la darrera jornada contra el Partizan, Víctor Arteaga, no ha estat fi en els primers compassos, errant les primeres ocasions per als tricolors. Per contra, els homes d’Ibon Navarro han vist com l’UCAM sí estava inspirat, tant en els tirs de dos, com els de tres. Per part dels murcians, Davis ha estat l’home encarregat, juntament amb Taylor, de liderar les ofensives visitants. El base s’ha mostrat àgil i encertat en les penetracions, mentre que el segon, ha consolidat dos triples consecutius fins a posar el tres de tres en la línia de 6’75 metres i el 2-13 de parcial sense fallar cap tir de camp.

Els andorrans, per la seva part, fins al moment havien registrat més pèrdues que punts, fins a veure’s per disset davall en el marcador, obligant al temps mort d’Ibon Navarro. A partir d’aquí, punt d’inflexió en els tricolors. Hannah ha tirat de galons i s’ha posicionat com l’home referència, acompanyat finalment per Codi Miller-McIntyre al parquet. Fins a deu punts ha registrat el base senegalès, i el poliesportiu ha vist com el seu equip a tan sols sis punts i amb un parcial de 18-4. Això ha provocat el temps mort de Sito Alonso posterior al triple d’Oriol Paulí i que deixava el marcador a les acaballes del primer quart de 20-25.

Clevin Hannah, un dels pilars fonamentals del MoraBanc en l'enfrontament.

Ja en el segon quart el partit ha agafat un ritme diferent, molt més pausat i tranquil per part dels dos equips. No obstant això, l’UCAM ha tornat a escapar-se fins als nou punts, gràcies en part als pocs encerts dels triples del MoraBanc. Tot i això, Miller-McIntyre ha alçat per primera vegada el públic del poliesportiu gràcies a una gran esmaixada, marca de la casa. El duel ha anat agafant igualtat, no exempt d’alguna polèmica, com la tècnica aplicada a Ibon Navarro que ha protestat aïradament una jugada puntual.

La tasca a reforçar, això si, per als andorrans en aquest segon període ha estat sota la cistella. On, primerament, Augusto Lima ha estat un vertader maldecap per a Moussa Diagne durant bastants minuts, allargant un parcial fins al 5-12. La connexió amb els homes alts ha estat completament desactivada i així ho han marcat les estadístiques. On fins al final dels vint minuts primers de partit, ni Diagne, ni Babatunde, ni Victor Arteaga han anotat cap punt. Finalment, amb el 42-45 al lluminós, l’àrbitre ha enviat als jugadors cap a vestidors, amb encara tot per decidir.

Tant MoraBanc com UCAM han començat erràtics el tercer quart, sent Hannah el líder tricolor amb dinou punts en el primer temps. Com havien fet els dos primers quarts, els murcians han començat colpejant un parcial de 0-4 i la tensió ha anat en augment. Com a resultat d’això han sortit les tècniques a Taylor i Diagne, a més d’una altra per a l’entrenador, Sito Alonso. Amb dues bones esmaixades i un triple, ha estat Morgan qui ha impedit que l’UCAM agafi avantatge al marcador. Col·locant-se el canadenc com a anotador de set dels nou primers punts del MoraBanc. No obstant això, els murcians, de mans de Rojas ha aconseguit acumular un parcial de 9-16, mostrant un atac efectiu.

WhatsApp Image 2021 11 13 at 7.15.49 PM
Lima en una jugada amb Moussa Diagne.

Qui no ha estat encertat en els primers moments d’aquest temps ha sigut Víctor Arteaga, que ha sumat tres errades i una pèrdua, amb una valoració negativa. Tot el contrari que Oriol Paulí, amb tres de tres en triples i fent que els tricolors se situïn a tan sols tres punts amb un parcial favorable de 3-0. El que ha seguit intractable ha sigut Augusto Lima, amb sis de sis en tir de camp en aquest període, i no havent errat cap tir durant tot el partit. Cada vegada que els del Principat s’acostaven al marcador contrari, els visitants premiem l’accelerador fins que la connexió McIntyre - Arteaga ha començat a rodar establint el 65-70 a falta del darrer quart.

Els darrers deu minuts han estat marcats per un joc d’anada i tornada, amb un intercanvi de cops per part dels dos equips. L’UCAM ha aconseguit treure, en un primer moment, avantatge d’aquesta situació, marcant un parcial de 4-12, amb una diferència de nou punts a dalt. Però, els homes clau tricolors han començat a trobar-se i han capgirat la situació, establint un 8-0 i col·locant-se a tan sols tres punts fins a aconseguir, a falta de setze segons, posar-se per davant en el marcador per primera vegada en el partit. Amb el 88-89, favorable als murcians, gràcies a una bona jugada de Taylor a la pintura, han fet dels últims sis segons els més llarg per a l’aficionat andorrà. El que no s’esperava ha sigut que Codi Miller-McIntyre, després de tirar-se a l’esquena l’equip en l’últim quart, hagi sigut el protagonista de la tarda en convertir l’última cistella, gràcies a una bona acció individual sobre la botzina que ha establert el 90-89 final. Així, el MoraBanc ha aconseguit una victòria necessària, amb patiment i de prestigi a la Lliga Endesa, davant un dels equips revelació d’aquesta temporada.

MORABANC ANDORRA (90): Miller-McIntyre 21, Olumuyiwa 3, Hannah 23, Jelínek 10, Morgan 10 -cinc inicial-, Paulí 12, Llovet, Noua, Nakic 2, Diagné, Arteaga 9. 12 de 18 tirs lliures; 27 de 44 llançaments de dos; vuit de 25 triples; 34 rebots (10+24); 21 faltes comeses

UCAM MURCIA (89):  David 10, Webb 11, Lima 21, Bellas 5, Rojas 12 -cinc inicial-, Malmanis, Radovic 2, McFadden 3, Cate 5, Taylor 8, Czerapowicz 6, Vasileiadis 6. 10 de 12 tirs lliures; 20 de 32 llançaments de dos; 13 de 33 triples; 32 rebots (8+24); 21 faltes comeses

Àrbitres: Miguel Ángel Pérez Pérez, Juan de Dios Oyón, Alfonso Olivares

Parcials: 20-25; 22-20; 23-25; 25-19

WhatsApp Image 2021 11 13 at 7.11.33 PM (1)